Mele u dresu Genka (©Reuters)
Mele u dresu Genka (©Reuters)

Atalantina reprodukcija bočnih igrača: Kastanj, Gosens, Hatebur, pa Joakim Mele!

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.12.20. | 17:27

Danac stigao iz Genka za 11.000.000 evra, a njegov profil se u potpunosti uklapa u sistem igre Đan Pjera Gasperinija

Atalanta je predstavila Joakima Melea (23) kao novo pojačanje. Boginja provincije je za odličnog danskog fudbalera platila Genku 11.000.000 evra, čime je nastavljena reprodukcija bočnih igrača u Bergamu. Do sada nije bilo grešaka u izboru, a veruje se da se to neće dogoditi ni sad, pošto Mele u potpunosti odgovara profilu koji se uklapa u sistem igre Đan Pjera Gasperinija.

Odličan posao kada je u pitanju direktna saradnja sa Genkom napravljena je i u julu 2017. godine kada je u Atalantu stigao Timoti Kastanj za obeštećenje od 6.500.000 evra. Za Genk je to bila čista zarada, s obzirom da se radilo o igraču iz njegove škole, a kasnije je ozbiljno zaradio i italijanski tim koji ga je ovog leta prodao Lesteru za 24.000.000.

Izabrane vesti

Istog leta 2017. godine u Bergamo je iz Heraklesa za svega 900.000 evra stigao Robin Gosens. Ispostavilo se da je u pitanju idealan bočni igrač koji je u stanju da pokrije čitav levi bok. U prethodne dve sezone je bio nezamenjiv, a u dresu Atalante već ima 120 utakmica. Odlične partije promovisale su ga i u novopečenog nemačkog reprezentativca, što sasvim sigurno nije mogao da zamisli pre tri godine kada je igrao u Almelu.

Atalantino poslovanje iz 2017. godine upotpunio je i fantastični Hans Hatebur, koji je šest meseci pre Gosensa i Kastanja stigao na Atleti Azuri iz Groningena za nešto više od million evra. Holanđanin je takođe u Bergamu dočekao svoj prvi nastup u državnom timu, a sada će na desnom boku dobiti ozbiljnu konkurenciju u Joakimu Meleu.

Danac je ta vrsta ultraofanzivnog beka, koji se ističe brzim prodorima i asistencijama. Stasao je u Alborgu, a onda u potpunosti eksplodirao u Belgiji. Na 91 prvenstvenoj utakmici u dresu Genka zabeležio je 17 asistencija, a tek se očekuje da dodatno unapredi svoju igru u Atalanti.

Atalanta je ove sezone osetila svu težinu igranja ozbiljne uloge u Ligi šampiona. Prošla sezona je bila gotovo idilična, s obzirom da je Gasperinijev tim stigao do četvrtfinala. Ipak, ove je konkurencija u Seriji A za izlazak u elitno takmičenje znatno teža, jer su se kao ozbiljni faktori u vrhu tabele pojavili Milan, Sasuolo i Roma, pa je Boginja provincije zimsku pauzu dočekala na sedmom mestu na tabeli. To je bio znak za dodatno jačanje konkurencije u timu, koja bi mogla da bude ključna u zgusnutom rasporedu.

Ipak, od Atalante nikada nećete videti razbacivanje milionima, jer klub sebi ne dozvoljava rizično finansijsko poslovanje, koje bi na bilo koji način moglo da ugrozi stabilno funkcionisanje u budućnosti. Ipak, procene kada su u pitanju "jeftina pojačanja" proteklih godina bile su gotovo perfektne, pa su svi igrači koji su stigli u klub dodatno unapređeni pod vođstvom starog vuka Đan Pjera Gasperinija.



tagovi

Joakim Mele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara