Huan Muso (Foto: twitter.com/Atalanta_BC)
Huan Muso (Foto: twitter.com/Atalanta_BC)

Atalanta predstavila novog golmana: Muso potpisao, Udineze zaradio 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.07.21. | 17:39

Najavljivani transfer je kompletiran, argentinski golman karijeru nastavlja u Bergamu

Kao što se i pisalo, Huan Muso je novi golman Atalante. Argentinac je u Bergamo stigao iz Udinezea za sumu od 20.000.000 evra i parafirao ugovor na četiri godine.

Muso je karijeru počeo u domovini u redovima Rasinga. Dve godine je bio član prvog tima, kada ga je primetio Udineze. Zebre su za njegove usluge izdvojile 4.000.000 evra, a sada su ga prodale za pet puta veći novac.

Izabrane vesti

Dokazao se 27-godišnji Argentinac kao jedan od najboljih čuvara mreže u Seriji A. Upisao je 102 nastupa za tim iz Udina, a u sezoni 2019/20 je u 14 navrata uspeo da sačuva mrežu, što je bio najbolji rezultat u ligi.

Dovodio se u vezu sa gotovim svim velikanima italijanskog fudbala, bio je pominjan nedavno i kao potencijalni naslednik Đanluiđija Donarume u Milanu, pa čak i Samira Handanoviča u Interu, ali je na kraju završio u redovima Atalante.

Muso je prvo pojačanje ekipe Đan Pjera Gasperinija ovog leta, dok je na račun kluba leglo oko 32.000.000 na ime transfera Muse Beroua (Bolonja), Rožera Ibanjeza (Roma) i Andreasa Kornelijusa (Parma).



tagovi

Huan MusoAtalantaUdinezeletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara