(©Reuters)
(©Reuters)

Atalanta drhtala sat vremena, ali ipak iskoristila zicer i preskočila Romu

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.05.24. | 20:00

Tim iz Bergama blickrigom u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat protiv Salernitane za skok na petu poziciju

Juventus je u nedelju usporio Romu i učinio joj uslugu, a Atalanta ju je oberučke prihvatila. Tim Đan Pjera Gasperinija naplatio je jučerašnji remi pomenutih klubova na Olimpiku i pobedom nad Salernitanom u poslednjem meču 35. kola preuzeo petu poziciju na tabeli od rimskog kluba - 2:1 (0:1).

Zicer koji je imala Boginja je iskoristila mada su njeni navijači više od sat vremena drhtali od straha da će njihov tim propustiti priliku kakvu je mogao samo da sanja. Prežaljena Salernitana je od 18. minuta imala prednost, koju je uprkos snažnom pritisku uspevala da odbrani, ali je u nastavku Đan Pjero Gasperini na teren poslao tešku artiljeriju koja je naterala domaćina na kapitulaciju u drugom poluvremenu.

Izabrane vesti

Kako je za protivnika imao tim koji je ostao bez ikakvih ambicija, Gasperini je u svojoj jubilarnoj 300. prvenstvenoj utakmici na klupi Atalante poželeo da odmori nekoliko važnih igrača za revanš polufinala Lige Evrope sa Olimpikom iz Marseja, međutim, Bergamaski su se na stadionu Areki ofanzivno mučili kako nisu dugo, a jedan jedini udarac u okvir protivničkog gola defanzivno najslabijeg tima Serije A u uvodnih 45 minuta najbolje oslikava koliko su gosti bili nemoćni.

Salernitana je s druge strane iz jedinog udarca u okvir - uputio ga Lum Čauma - povela, što je bio jasan znak za Gasperinija da u pauzi između poluvremena na teren pošalje one koje je planirao da odmori. Da nije, pitanje je da li bi Boginja u nastavku preokrenula rezultat. Ovako, trostruka izmena koju je izvršio urodila je plodom, Atalanta je ubacila u veću brzinu i dvadesetak minuta kasnije režirala preokret za koji je najzaslužniji bio Teun Kompejners, jedan od trojice koji su na poluvremenu ušli u igru. Prvo jer je u 57. minutu poslao loptu pred gol koju je Mario Pašalić glavom spustio na peterac za Đanluku Skamaku (njegov 17. gol u svim takmičenjima, a 10. u Seriji A), a šest minuta kasnije jer je sa dvadesetak metara udaljenosti demonstrirao kakvim udarcem raspolaže. I zbog čega će uostalom biti jedan od najtraženijih veznih fudbalera na tržištu ovog leta.

U preostalih pola sata Atalanta je kontrolisala utakmicu, ali je trenutak nepažnje skupo mogla da plati. Ipak, imala je sreću da Čauna, strelac prvog gola Salernitane, u kontri dva minuta pre kraja šutira malo preko gola. Boginja se provukla i zahvaljujui boljoj gol razlici od Rome preuzela petu poziciju na kojoj će moći da se učvrsti ukoliko dobije zaostalu utakmicu.

Ipak, kako u slučaju istog broja bodova na kraju sezone o poziciji na tabeli odlučuje međusobni skor, po Atalantu bi najbolje bilo da u narednom kolu ostane neporažena protiv Rome. U prvom međusobnom meču početkom januara nije bilo pobednika (1:1).

SERIJA A – 35. KOLO

Petak

Torino - Bolonja 0:0

Subota

Monca - Lacio 2:2 (0:1)

/Đurić 75, 90+2 - Imobile 11, Vesino 83/

Sasuolo - Inter 1:0 (1:0)

/Lorijente 20/

Nedelja

Kaljari - Leče 1:1 (1:0)

/Mina 26 - Krstović 84/

Empoli - Frozinone 0:0

Verona - Fiorentina 2:1 (1:1)

/Lazović 13, Noslin 59 - Kastrovili 42/

Milan - Đenova 3:3 (1:1)

/Florenci 45, Gabija 72, Žiru 75 - Retegi 5pen, Ekuban 48, Tšau 87ag/

Roma - Juventus 1:1 (1:1)

/Lukaku 15 - Bremer 31/

Ponedeljak

Salernitana - Atalanta 1:2 (1:0)

/Čauna 18 - Skamaka 57, Kopmejners 63/

20.45: (3,80) Udineze (3,50) Napoli (2,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

SalernitanaAtalantaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara