Astra bez kapitena napada Vitorul

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.19. | 13:56

U rumunskom prvenstvu danas su na programu dve utakmice šestog kola

Šampionat u susednoj Rumuniji polako, ali sigurno hvata zalet, pošto će timovi danas već po šesti put u toku tekuće sezone istrčati na teren. Na programu su poslednja dva meča šestog kola tamošnjeg prvenstva koja bi mogla dosta toga da nam kažu oko pravca u kojem će trka za titulu dalje nastaviti da se odvija.

Krenućemo od onog manje zanimljivog meča koji će odigrati Voluntari i Gaz Metan. Deluje da će i jedni i drugi ove sezone morati da se zadovolje plasmanom u samoj sredini tabele, što nužno nije loša stvar. Verovatno neće uspeti da ugrabe jedno od mesta koje vode u evropske kvalifikacije, ali isto tako čini se nemogućim da će završiti u zoni ispadanja. Verovatno će se sve do poslednjeg kola boriti za plasman u plej-of, mada tu prednost treba dati večerašnjem gostu, koji je ujedno i bolje startovao i nakon pet kola nema poraz.

Izabrane vesti

Gaz Metan definitivno se nameće kao favorit, pošto je prethodne sezone u oba navrata slavio protiv Voluntarija. Isto tako, dalji pogled na međusobne susrete nagoveštava da današnji domaćin nije slavio na minulih sedam odigranih utakmica protiv istog rivala.

Poslastica je ipak ostavljena za kraj kola, kada će Astra dočekati Vitorul iz Konstance. Gostujući tim želeće da nastavi dobru seriju i ostane u konkurenciji kada je reč o borbi za titulu šampiona Rumunije.

Bilo kako bilo, i jedni i drugi će ući u ovaj duel bez važnih „šrafova“. Tako Astra neće moći da računa na kapitena Denis Alibeca, dok će Vitorul morati da igra bez levog beka, Bredlija de Nojera.
„Alibec se našao u svakoj opasnoj situaciji u napadu Astre. Imao je nekoliko neverovatnih utakmica. Ne govorim samo o postizanju golova, ima tu mnogo više od toga. Mislim da je on ubedljivo najbolji strelac u našem prvenstvu i motor koji vuče Astru napred“, izjavio je trener Vitorula, Katalin Angel.

On dodaje da bi pobeda protiv Astre bez primljenog kola bila šlag na tortu.
„Želimo da se iz Đurđua vratimo sa sva tri boda i da ne dozvolimo loptu u našoj mreži. To bi bilo fantastično. Radili smo dosta kako bismo ispravili greške iz nekih prethodnih utakmica. Znamo na šta treba da obratimo pažnju“, zaključio je Angel.

Nakon tri uvodna trijumfa, Vitorul je vezao dva remija. Biće ovo repriza finala rumunskog kupa od prethodne sezone koje je dobio Vitorul nakon produžetaka. Prethodno, u prvenstvu, isti tim je zabeležio tri pobede, a Astra samo jednu.

RUMUNIJA 1 - 6. KOLO

Petak
Hermanštat - Člinčeni 2:1 (1:0)
Kindija - Dinamo Bukurešt 3:2 (2:0)

Subota
Sepsi - Kluž 1:1 (1:1)

Nedelja
Botošani - Krajova 1:1 (1:1)
FCSB - Poli Jaši 1:2 (0:1)

Ponedeljak
17.00: (2,80) Voluntari (3,05) Gaz Metan Medijaš (2,70)
20.00: (3,30) Astra Đurđu (3,25) Vitorul Konstanca (2,25)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara