(©Al Ittihad)
(©Al Ittihad)

Aston Vila izboksovala više novca i otišla u plus! Musa Dijabi na Bliskom istoku za 60.000.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 10:41

Francuz stavio paraf na petogodišnji ugovor, fiksno će zarađivati 12.500.000 funti po sezoni, a tu su i bonusi

Dovoljno su moćni klubovi iz Premijer lige da mogu gotovo svima u Evropi finansijski da pariraju, da se suprotstave i igračima iznesu bolje ponude. Više nije iznenađenje ni kada Milan, Inter, Barselona ili neki drugi velikan ostanu bez želejnog pojačanja i ono završi u engleskom timu koji nije crème della crème. Ali, ni na ostrvu ne mogu da ostanu imuni kada sa Bliskog istoka stigne ‘masna ponuda’.

Aston Vila je pre godinu dana angažovala Musu Dijabija iz Bajer Leverkuzena, bio je njen kapitalac. Platila ga je 55.000.000 evra i nije uspela da ga zadrži iako će igrati u reformisanoj Ligi šampiona. Popustila je pred naletom Al Itihada, ali izboksovala je više novca nego što je očekivala da će dobiti i – otišla u plus.

Izabrane vesti

Isprav je transfer trebalo da bude težak onoliko koliko je bio i kada je Francuz iz Bundeslige dolazio u Premijer ligu, ali je klub iz Birmingema posle višenedeljnih pregovora uspeo da ‘stera kera’. Dobio je ono što je želeo. Al Itihad mu je za slobodu Muse Dijabija platio okruglo 60.000.000 evra.

Jasno je da sve skupa, kada se uračuna plata, Aston Vila nije poslovala u plusu, međutim, ogroman uticaj je tokom prethdne sezone imao Musa Dijabi na igru, te se suštinski taj posao isplatio. Francuz koji ima pasoš Malija je na 54 utakmice za tim sa Vila parka dao deset i namestio devet golova, te umnogome doprineo da se plasira u Ligu šampiona.

Sve u svemu, mogu u Birmingemu da budu zadovoljni kako su prošli. A, može i Musa Dijabi.

Sleteo je u Saudijsku Arabiju, obavio kontrolne preglede i nakon toga stavio paraf na petogodišnji ugovor. Dakle, na Bliskom istoku bi trebalo da ostane do 2029. I neće zarađivati malu paru. Fiksno je ugovorio 12.500.000 funti po sezoni, a tu su i bonusi. Ukoliko ranije ne ode, biće teži za 85.000.000 evra.





tagovi

Letnji prelazni rok 2024Aston VilaAl ItihadMusa Dijabi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara