Kolo Kolo (Rojters)
Kolo Kolo (Rojters)

Arturo Vidal još nije za bacanje: Kolo-Kolo se odupro Riveru

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.24. | 04:40

Bez pobednika u glavnom gradu Čilea na meču četvrtfinal Kopa Libertadores

Bio je Kolo Kolo konkretniji tim na terenu u meču četvrtfinala Kopa Libertadores, kontrolisao dešavanja, u nekoliko navrata bio blizu postizanja gola za pobedu, imao fenomenalnog Artura Vidala, ali ostao bez trijumfa - 1:1.

Nije ovo bila utakmica u kojoj bi prosečan gledalac mogao da uživa. Reklo bi se tipičan meč u ovom takmičenju. Bez neke lepote, sa puno duela, strasti, žara i borbe. Nošeni frenetičnom podrškom sa tribina, domaći su angažovanije počeli meč, imali kontrolu poseda, pretili iskusnom golmanu Franku Armaniju. Nije bilo ni sreće. Hil je posle divnog dodavanja Koree uzdrmao prečku. Sam Korea je u finišu prvog dela bio u prilici, ali ni ovaj put nije bio precizan.

Izabrane vesti

Surova kazna usledila je odmah potom. Pecelja je u gužvi nekako uspeo da zahvati loptu i nekako zatresao mrežu. Ničim puleni Marsela Galjarda nisu zaslužili da imaju vođstvo. Bili su bezopasni, nekoliko puta vrlo lako gubili loptu, petljali u završnici, ali ono što je najvažnije – imali su prednost.

Niko ne može da ospori borbenost igraćima KoloKoloa, ali nemaju taj individualni kvalitet, osim Artura Vidala, ali opet, upravo je bivši igrač Intera i Juventusa proigrao Palasiosa kod izjednačujućeg gola koji je atmosferu na stadionu u Santijagu doveo do tačke usijanja.

Postignuti gol je još više nadahnuo domaće, a kako i ne bi kad su iza sebe imali 47.000 bučnih i ludih navijača. Nije ni čudo što je Arturo Vidal igrao kao da je deset godina mlađi. Kako se meč bližio kraju, tako je temperatura na terenu sve više povećavala. Protestovali su i jedni i drugi kod sudije, tražili penale, faulove... ali to je i normalno. Ulog je veliki. O tome koliko je meč bio agresivan i koliko je bilo vatre, govori i činjenica da je dosuđeno deset žutih i dva crvena kartona. Na kraju, zadovoljniji može da bude River, koji opet, nije pružio igru koja se očekuje, ali je rezultat zadovoljavajući pred revanš u Buenos Ajresu.

Kopa Libertadores četvrtfinale

Kolo Kolo - River Plejt 1:1 (0:1)

/Palasios 61 - Pecelja 43.



tagovi

River PlejtKolo Kolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara