Mikel Arteta (©Reuters)
Mikel Arteta (©Reuters)

Arteta: Trebalo je da damo pet golova, ako nas ovaj poraz poremeti nismo dovoljno jaki

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.24. | 22:17

"Znali smo da ovaj trenutak može da dođe i sada treba da pokažemo reakciju", poručuje trener Arsenala posle poraza od Aston Vile (2:0)

Ako Arsenal i drugu sezonu zaredom ne osvoji titulu, jedan od glavnih krivaca biće Aston Vila. Dobila ga je u prvom delu sezonu, nanela mu poraz i u drugom delu prvenstva. Bio je to prvi ligaški neuspeh londonskog kluba u 2024. godini, ali bi zbog njega mogao da plati skupu cenu. Mogao bi da ga košta titule, budući da više ne kontroliše šampionsku trku. Ipak,

Pobedom nad Lutonom (5:1), Mančester Siti je preuzeo lidersku poziciju, a posle nedeljnog epiloga na čelu kolone će i ostati.

Izabrane vesti

"To je trenutno realnost. Bilo je tako i prethodnih nekoliko meseci. U bilo kojoj drugoj ligi u svetu ukoliko dobijete onoliko utakmica koliko smo mi, imali biste šest ili osam bodova prednosti. Ovde to nije slučaj. Znali smo da ovaj trenutak može da dođe i sada treba da pokažemo reakciju. Ako želiš titulu i nađeš se u ovakvoj situaciji, moraš da ustaneš. Ako ne uspeš, znači da nemaš potreban kvalitet. Ovo je veliki test za nas. Ako će nas jedan rezultat poremetiti onda nismo dovoljno jaki. Vrlo je jednostavno", izjavio je Mikel Arteta posle utakmice.

Iako nije bio zadovoljan celokupnom partijom, španski stručnjak pohvalio je igru njegovog tima u prvom poluvremenu. Ono je završeno bez golova, a Arteta smatra da je Arsenal morao da ima prednost. I to ubedljivu.

"Prvo poluvreme bilo je jedno od najboljih kojie smo odigrali protiv nekog vrhunskog tima ove sezone. Trebalo je da postignemo tri, četiri ili pet golova, ali nismo nijedan. Mučili smo se da pošaljemo loptu u određene delove terena i bili smo veoma traljavi sa loptom. Nekoliko kornera za njih, onda smo primili gol na veoma loš način, a onda smo povrh toga jurili zaostatak, pa primili još jedan. Bio je to bolan poraz. Mislim da je trebalo da damo tri, četiri ili pet golova u prvom poluvremenu, bila bi to sasvim drugačija utakmica... To nije bio slučaj i moramo to da prihvatimo, da pohvalimo protivnika, dobili su nas i moraćemo da nastavimo dalje. Moramo da pokažemo reakciju", ponavlja Arteta.

Osim poraza, navijače je zabrinula i povreda kapitena Martina Edegora koji je u 79. minutu bio primoran da napusti igru.

"Osetio je nešto, nije bio u mogućnosti da nastavi", kratak je bio Arteta.


tagovi

Premijer ligaArsenalMikel Arteta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara