Mikel Arteta (ⒸReuters)
Mikel Arteta (ⒸReuters)

Arteta posle velike pobede: Patili smo, nadam se da je ovo prekretnica

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.12.20. | 21:42

Prva pobeda Tobdžija posle sedam utakmica. I prva na Emirejtsu još od oktobra

Uspeli su fudbaleri Arsenala da prekinu crnu seriju i pokažu da se ove sezone možda, ipak, neće boriti za opstanak. Favorizovani Čelsi pobeđen je u londonskom derbiju 3:1, a Mikela Artetu može da raduje igra njegovog tima u većem delu utakmice.

Sve do poslednjih pet minuta, kada je pogodak Tamija Ejbrahama uneo paniku među mlade Tobdžije. Imali su gosti i penal u 89, kojim su mogli da priđu na gol zaostatka, ali je Bernd Leno zaustavio šut Žoržinja i sprečio možda i sunovrat Tobdžija.

Izabrane vesti

Priznao je Arteta da se pribojavao toga.

"Kada je dosuđen penal, pomislio sam 'ovo nije moguće'... Rezultat je najbitniji, ova pobeda nam je baš bila potrebna. Patili smo i bili frustrirani zbog rezultata prethodnih nedelja, tako da je ovo veliki dan za nas i nadam se prekretnica. Od prvog zvižduka mogli ste da vidite energiju i želju mojih igrača, koji su bili odlučni da pobede. Mnogo mi je drago zbog njih i zbog naših navijala, koje smo toliko puta izneverili u poslednje vreme. Večeras smo uspeli da savladamo jedan od najboljih timova u ligi i to na ubedljiv način", pričao je Španac posle utakmice.

Tobdžije su bile bez defanzivca Gabrijela, koji je pozitivan na Kovid 19, a u startnu postavu se posle nesuglasica sa trenerom i crvenog kartona protiv Barnlija vratio Granit Džaka, strelac drugog gola i to na vrlo lep način - iz slobodnjaka.

"On pravi greške, kao i svi mi, ali njegova posvećenost ovom timu i karakter se ne dovode u pitanje", istakao je Arteta.

Pobedom nad gradskim rivalom, koji je u slučaju suprotnog ishoda mogao da se probije na drugo mesto Premijer lige, Tobždije su popravile atmosferu oko tima, a posebno trenera Mikela Artetea, o čijem otkazu je već počelo da se piše.

Uz to, Arsenal je prekinuo seriju od sedam utakmica bez pobede i osvojio prva tri boda na svom stadionu još od oktobra. Sledeći izazov Arteta i njegovi fudbaleri imaće u sredu protiv Brajtona u gostina, onda 2. januara igraju protiv VBA u gostima, zatim im dolazi Kristal Palas. Deluje da bi kroz te utakmice mogli dodatno da poprave samopouzdanje za nastavak sezone.


tagovi

Mikel Arteta

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara