Mikel Arteta (Reuters)
Mikel Arteta (Reuters)

Arteta ostao bez reči: Svlačionica je zgrožena

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 13:20

"Čeka nas period bola... Moramo da pokažemo sposobnost da preokrenemo sezonu...", rekao je Španac

Bajkovito je do pre četiri dana delovala sezona Arsenala. Bio je londonski klub lider uoči 32. kola Premijer lige, a u perspektivi video plasman u polufinale Lige šampiona preko Bajerna. Međutim, Aston Vila ga je u nedelju šokirala na Emirejtsu (2:0), da bi tri dana kasnije minhenski velikan pokazao je londonskom šta znači kada vam Liga šampiona teče venama. Iskustvo, ubitačnost i pravljenje zone komfora od utakmice u kojoj se nijedna greška ne prašta.

Gotovo svi igrači od kojih se očekivalo da blesnu na Alijanc areni podbacili su u sinoćnom duelu sa Bajernom. Niko kardinalno loš, ali svi do jednog, jednostavno, nedovoljno dobri - Bukajo Saka i Gabrijel Martineli pogotovo.

Izabrane vesti

"Moramo ostati blizu igračima. Njima je sada potrebno da imaju nekoga pored sebe ko će im pružiti podršku i ljubav. Moramo da nastavimo jer imamo veliku, veliku utakmicu u subotu. Želimo da pokažemo da smo sposobni da preokrenemo sezonu. Patićemo večeras i sutra, ustati, izaći na teren sa istim stavom koji smo imali i nadamo se, pobediti Vulverhempton", rekao je Mikel Arteta nakon eliminacije od Bajerna kojoj je posle 2:2 u Londonu kumovao Jozua Kimih. Njegov pogodak i 63. minuta ispostavio se ključnim, a Arsenal je u završnih pola sata bio gotovo potpuno bezopasan.

Španski stručnjak čiji govori u svlačinonici umeju da postanu viralni, nakon posrnuća u Bavarskoj, ostao je bez pametnih reči za svoje pulene.

"Trenutno je to veoma zgrožena, očajna svlačionica. I ne mogu da pronađem prave reči da ih podignem. Voleo bih da imam. Moramo da preguramo ovo."

Bajern je sinoć izborio plasman u svoje 13. polufinale Lige šampiona, dok je Arsenal propustio šansu da se treći put nađe među najbolja četiri tima Evrope.

"Klub je sedam godina bio bez Lige šampiona i svi su želeli da već u povratničkoj godini igraju polufinale ili finale. Žarko smo to želeli, ali i primeri drugih klubova često pokazuju da je potrebno i po šest sedam godina da bi se doguralo do te faze. Ali bili smo blizu, to je naša realnost", rekao je Arteta i nastavio: "Pokušali smo protiv tima sa mnogo iskustva i kroz dvomeč u kojem su razlike bile izuzetno male. Bilo je momenata kada smo mi bili bolji tim. Dozvolili smo im dva gola (kod kuće) i u domeču je to veliki kapitan za gosta. Prostora za grešku gotovo da nije bilo, a mi smo napravili veliku grešku braneći šesnaesterac."

Arsenal već u subotu od 20.30 gostuje Vulverhemtonu.

"Moramo da prođemo period bola", zaključio je Španac.

Stadion Molino bi mogao da bude prvi korak ka oporavku. Ili možda nastavak srljanja u propast.



tagovi

Mikel ArtetaArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara