Pred novom saradnjom: Kazorla i Arteta (desno)©AFP
Pred novom saradnjom: Kazorla i Arteta (desno)©AFP

Arteta na čekanju, dok dečački snovi ne budu ostvareni

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 19:22

Ukoliko dodje do dogovora, Santi Kazorla će se vratiti na Emirejts

Santi Kazorla igračku karijeru planira da završi tako što će klub iz dečačkih dana Real Oviedo odvesti u špansku elitu, i to nakon 23 godine. Prekaljeni Španac je zbog povrede mišića propustio poslednje tri utakmice i sve su bile protiv Eibara (poslednje kolo, a potom i plej-of), ali je iako povređen, veoma bitna figura u svlačionici.

Izostanak prekljenog asa i poraz u poslednjem kolu nisu sprečili Oviedo da pokuša da se oduži kod kuće, ali prva utakmica plej-ofa je završena bez golova. Ipak, jučerašnjom pobedom 2:0 eliminisali su Eibar i u finalu za ulaz u La ligu sastaće se sa boljim iz susreta Espanjola i Sportinga.

Izabrane vesti

Ako Kazorla planira da upliva u trenerske vode, Tobdžije mu drže otvorena vrata, te bi pošto okači kopačke o klin 39-godišnji fudbalski arhitekta mogao da se otisne put Ostrva. Želju da se vrati u londonski klub prvi put je iskazao još 2022. godine, a koketiranje sa Arsenalom je nastavio i u narednim godinama, pa je u aprilau ambicije ponovio tokom intervjua za Gardijan.

Pored kluba u kojem je zakoračio u profesionalne vode, Kazorli je nesumnjivo i Arsenal prirastao i ostao u srcu. Nekadašnji saigrač sjajnog veziste i trenutni trener Tobdžija Mikel Arteta izjavio za Skaj sports da za njegovu neverovatnu energiju, trenersko i fudbalsko znanje uvek ima mesta.

Kasnije je Kazorla za Marku uzvratio komplimente: "Imao sam sreću da delim svlačionicu sa Mikelom Artetom, sad je on trener. Imali smo razogovore o mom ulasku u trenerske vode, ali sad sam fokusiran na Oviedo i uživam još malo kao fudbaler. Posle ćemo videti, Arsenal je klub koji mi je ostavio otvorena vrata. Proveo sam šest divnih godina tamo".

Podsetimo, Kazorla je iz Malage došao u Arsenal u sezoni 2012/13 za 19.000.000 evra, a sa Artetom je igrao do 2016. godine nakon čega se sadašnji strateg londonskog kluba penzionisao. Sa Arsenalom su osvojili FA kup(2014 i 2015), i dva super kupa Engleske (2014/2015 i 2015/2016).


tagovi

Santi KazorlaArsenalMikel Arteta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara