Arteta igra na odnos iz Mančestera, Arsenal bi da aktivira novu bombu prelaznog roka

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.07.24. | 20:45

Španski strateg igra na kartu zajedničkog boravka u istom klubu, a pokušaće da iskoristi činjenicu da je Leroj Sane ušao u poslednju godinu ugovora i da Bajern okleva sa produžetkom saradnje

Gotovo čitav dosadašnji prelazni rok Arsenal je posvetio transferu Rikarada Kalafiorija, koji je danas zvanično zadužio crveno-belu opremu, ali bi Mikel Arteta u finišu prelaznog roka mogao da aktivira još jednu ozbiljnu transfer bombu. Kako javlja nemački Skaj, Tobdžije su zainteresovane za angažovanje zvezde minhenskog Bajerna Leroja Sanea.

Isti izvor ipak napominje da nije previše realno da nemački reprezentativac napusti Minhen ovog leta, ali Tobdžije će pokušati da igraju na kartu odličnog odnosa igrača i trenera Arsenala Mikela Artete, koji datira još iz perioda kada su sarađivali u Mančester Sitiju. Takođe, pregovori oko produžetka ugovora između Sanea i Bajerna idu prilično sporo, što otvara šansu Arsenalu da potraži svoju šansu. Aktuelna saradnja između nemaćkog giganta i nekadašnjeg igrača Šalkea i Mančester Sitija ističe narednog leta.

Izabrane vesti

Tobdžije uveliko traže krilo. Poslednje u nizu pominjao se Rafinja iz Barselone, ali je sada u prvi plan iskočio Sane. Iako se još uvek radi samo o opipavanju pulsa Bajernove uprave, u Arsenalu se nadaju da bi moglo da dođe do pozitivnog pamaka. Posebno ako se nakon ovoga ne bude ubzrao porec potpisivanja novog ugovora igrača koji u dresu kluba sa Alijanc Arene ima 175 nastupa, 48 golova i 50 asistencija.

Takođe, deluje da je Saneov zenit u Bajernu prošao, da nije napravio dodatni iskorak i da tapka u mestu, što je pokazala i prošla sezona u kojoj je postigao osam golova u Bundesligi i zabeležio 11 asistencija. Utisak je da nije bio među glavnim igračima ekipe kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

Eventualni transfer bi mogao da bude plodonosan i za Sanea i za Arsena. Brzonogi fudbaler bi ponovo mogao da dođe u tim gde bi bez ikakve sumnje predstavljao najveću zvezdu, a londonski klub bi napravio ozbiljan odjek na tržištu i značajno uradio na povratku nekadašnjeg pedigrea, pa ostaje da se vidi da li bi će u narednim danima doći do iskoraka u ovom poslu.

Sane (28) je rođen u Esenu, a fudbalski je stasao ui omladinskom pogonu Šalkea. Siti ga je 2016. godine kupio za 52.000.000 evra, a četiri godine kasnije prodao Bajernu za 49.000.000. Četiri godine su ponovo prošle od njegovog poslednjeg transfera, možda je pravi trenutak za još jedan veliki posao.


tagovi

Mikel ArtetaLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara