Mikel Merino (©Reuters)
Mikel Merino (©Reuters)

Arteta hoće Mikela Merina u Londonu

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 11:26

I Arsenal stao u red za vezistu Real Sosijedada

Važan gol dao je Mikel Merino za Španiju u nedavnom okršaju sa Nemačkom. Samo minut pre kraja drugog produžetka odlično je reagovao glavom na centaršut Danija Olma i pogodio za pobedu 2:1, kojom je Furija otišla u polufinale Evropskog prvenstva. Tim potezom, kao i načinom proslave gola, centralni vezista Real Sosijedada skrenuo je na sebe pažnju šire javnosti, mada je njegovo ime odavno poznato skautima širom evropskog fudbala.

S obzirom na to da je ušao u poslednju godinu ugovora 28-godišnjak iz Pamplone zanimljiv je mnogim klubovima. Svestan da bi nakon odličnih šest godina u Sosijedadu mogao dodatno da unovči svoj kvalitet, Merino je najavio da će po završetku turnira u Nemačkoj razgovarati sa čelnicima kluba o svojoj budućnosti. Pretpostavlja se i da će im tom prilikom saopštiti da je spreman za rastanak. Pomogli su mu Baski da oživi karijeru nakon neuspešnih epizoda u Borusiji Dortmund i Njukaslu, ali sada je vreme za nove izazove.

Izabrane vesti

Podseća Marka da su od ranije za Mikela Merina zainteresovani Barselona, Atletiko Madrid i Juventus, ali i poziva se na Engleze povodom informacije da se u trku uključio Arsenal. Navodno je Mikel Arteta veliki poštovalac Merinovih kvaliteta i pokušaće da iskoristi dobre kontakte u klubu za koji je svojevremeno nastupao da bi ga doveo u London.

U San Sebastijanu se, međutim, nadaju da će uspeti odličnog vezistu da ubede u produžetak saradnje, kao što su pre dva leta učinili sa još jednim svojim igračem kog Arteta želi, Martinom Zubimendijem. Njegovo ime se dovodilo i u vezu sa Barselonom dok je Ćavi bio trener, mada se nakon dolaska Hansija Flika na klupu čini da Nemac ima druge prioritete.


tagovi

Mikel MerinoLetnji prelazni rok 2024ArsenalReal Sosijedad

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara