Folarin Balogan (©AFP)
Folarin Balogan (©AFP)

Arsenal u dilemi: Šta raditi sa napadačem koji je postigao 18 golova u Ligi 1?

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.04.23. | 12:53

Folarin Balogan će se na leto vratiti na Emirate, ali ne želi da baci niz vodu još jednu sezonu sedeći na klupi

Remi sa Liverpulom, posle ispuštena dva gola prednosti, nije Mikelu Arteti doneo samo negativne stvari. Bilo je bez sumnje i pozitivnih, a jedna od njih je i potvrda da se Gabrijel Žezus vratio u željenu formu. Brazilski napadač postigao je sinoć na Enfildu treći gol od drugom premijerligaškom startu po povratku na teren, što i te kako raduje španskog stručnjaka, posebno u trenutku kada je Edi Enketija povređen, a Folarin Balogan na pozajmici u Remsu.

Ovaj drugi je, nekoliko minuta pre nego što je počeo okršaj na Enfildu, na severoistoku Francuske pogodio u nadoknadi za bod Remsa protiv Bresta. Bio je to njegov 18. pogodak u 29. ligaškoj utakmici u Ligi 1. Po jedan više postigli su samo Kilijan Embape i Džonatan Dejvid, isto koliko i Balogan ima ih i njegov doskorašnji “mentor“ iz Arsenala Aleksandr Lakazet.

Izabrane vesti

Savet od Nikole Pepea i pomenutog Lakazeta da se oproba u Francuskoj bio je najbolji mogući, Balogan je u jednog od pet najjačih evropskih liga pokazao da je može da igra na najvišem nivou i spreman je za letošnji povratak u Arsenal. Međutim, 21-godišnji napadač želi ulogu startnog špica, ako je moguće na Emiratima, tamo gde je od osme godine učio fudbalske osnove, ali budući da je to mesto namenjeno Žezusu, teško da će se Baloganova želja ostvariti.

Možda bi mu, kad je već takva situacija, dobro došlo novo kaljenje, ali još jedna pozajmica, treća u tri sezone (prethodno bio u Midlsbrou) nije u planu mladog Engleza. Nema pride Balogan ni nameru da produžuje ugovor sa Arsenalom – aktuelni mu ističe leta 2025. godine – barem ne sa statusom rezervnog špica, zbog čega je emocije i ljubav prema klubu pri donošenju odluke ostavio po stranu.

Svestan je Balogan i interesovanja koje je privukao partijama u dresu Remsa, kao i činjenice da su velike evropske ekipe poput Milana, Intera, Lajpciga, Monaka i Marseja u potrazi za napadačem te da mogu da mu ponude mesto startera. Stoga mu je i primamljiva opcija da se, ukoliko ne uspe da se nametne na Emiratima, oproba u novoj sredini u kojoj će ostati trajno.

Na upravi Arsenala je da donese odluku o njegovoj sudbini. Da li će ga ubediti da za svu trojicu ima dovoljno minuta u timu Mikela Artete ili ga pak prodati pre nego što uđe u poslednju godinu ugovora. Tržišna vrednost mu je značajno porasla od odlaska u Rems, trenutno iznosi 25.000.000 evra, a londonski tim bi sigurno imao gde da uloži pomenutu sumu, budući da namerava da se zadrži u samom vrhu i u godinama što dolaze. Da li sa Baloganom ili ne pokazaće vreme.



tagovi

ArsenalFolarin Balogun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara