Arsenal suzio potragu na tri imena, navijači neće biti impresionirani prvim: Paulo Souza

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.12.19. | 15:14

Jeste da radi dobar posao u Bordou, ali nije baš da garantuje rezultate

Frederik Ljungberg je upisao prvenac protiv Vest Hema (3:1), ali njiko u Arsenalu nije baš uveren da je Šveđanin ipak zreo za trajno rešenje na klupi Tobdžija. Potraga za naslednikom Unaja Emerija tako će se nastaviti, a prema poslednjim informacijama svela se na tri imena. Dva se još nekako kriju, jedno se pojavilo u javnosti: Bordoov Paulo Souza!

Vest donosi sajt Tutomerkato, koji ume i da promaši, ali je Ekip dobio potvrdu sa lica mesta. Interesovanje postoji, s tim da u Londonu još nisu prelomili.

Izabrane vesti

Bordo će, ako se na Emirejtsu usaglase da je to to, nešto i zaraditi, pošto bi Arsenal morao da plati obeštećenje između 2.000.000 i 3.000.000 evra.

I to je najmanji problem. Mnogo je veće pitanje da li Souza ima znanje da iznese posao na klupi Tobdžija? Jeste da u Bordou radi sjajan posao - mogao bi o tome nešto više da nam kaže i Vukašin Jovanović koji mu je redovan u prvoj postavi - ali ipak je to Bordo, koji se ne zanosi jurišima na trofeje. Nije to radio ni u prethodna dva kluba: Tijanđin Kvanđijanu u Kini i Fjorentini. U Bazelu i Makabiju iz Tel Aviva jeste osvajao titule, ali nije ni to baš bilo posebno teško u takvim klubovima.

Ono što jeste karakteristično za Souzu je što je svuda lansirao po nekog talentovanog igrača. Recimo, u Fjorentini je kod njega debitovao Federiko Kjeza, sad se u Bordou dosta priča o 20-godišnjem napadaču Džošu Maji. Ipak, neimenovani izvori iz Souzinog stručnog štaba šapnuli su Ekipu da Portugalac nije zadovoljan odnosom vrhuške kluba, odnosno da su obećanja izneverena, jer su ga uveravali da će dobiti mnogo snažniji sastav od ovog koji sada ima na raspolaganju.

Souzu je navodno zvao i Milan, ali se on tada zahvalio pošto Rosoneri poslednjih sezona baš i nisu posebno stabilan klub u kome može mirno da se radi.

Za Arsenal je zainteresovan, ali da istaknemo još jednom: nije jedini pod lupom Engleza. Šuška se da je druga opcija i bivši trener Valensije Marselinjo Toral, koji je imao svojih dana na Pirinejima, ali imao je i Unaj Emeri, pa se opet nije snašao u Londonu.

S druge strane, možda bi i u Arsenalovi navijači trebalo da se pomire sa tim da više nisu tim koji se ne odbija.      

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara