Arsenal dovodi i Soareša, Sautempton već našao zamenu iz Totenhema

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.01.20. | 21:17

Tobždije su malo doterale odbranu

Pune ruke posla ima uprava Arsenala u finišu zimskog prelaznog roka. Mnogo fudbalera povezivalo se sa Tobdžijama, uglavnom defanzivci, pošto je ta pozicija okarakterisana kao najslabija u timu Mikela Artete. Danas je već realizovan transfer Pabla Marija zbog kojeg se digla velika prašina poslednjih dana, a pred vratima Emirejtsa je i Sedrik Soareš.

Portugalac će u Arsenalu biti na pozajmici iz Sautemptona do kraja sezone, za koju će Tobdžije morati da izdvoje oko 1.200.000 evra, a pored toga će plaćati i punu Soarešovu platu. Dogovor je postignut tako da će nakon isteka pozajmice Arsenal imati pravo da ga otkupi od Sautemptona za nešto manje od 6.000.000 evra, pošto mu ugovor sa Svecima ističe ovoga leta, pošto je to bio uslov da se transfer završi.

Izabrane vesti

Najbolje se snalazi na poziciji desnog beka, a Soareš ima i bogato iskustvo igranja u Premijer ligi, pošto je u dresu Sautemptona odigrao 120 utakmica na kojima je zabeležio ukupno 11 asistencija. Arsenal je tokom dana doveo i španskog štopera iz Flamenga Pabla Marija, za čiju su pozajmicu izdvojili 5.000.000 evra.

Sautempton nije mnogo čekao da pronađe zamenu za svog veoma bitnog igrača, pošto su iz Totenhema doveli talentovanog defanzivca Kajla Vokera-Pitersa na pozajmicu do kraja sezone. Voker-Piters je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Engleske, a ove sezone nije imao mnogo prostora u dresu Pevaca, pa će mu ovo biti dobra prilika da se nametne treneru Žozeu Murinju.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara