Zinčenko i Saliba (©Reuters)
Zinčenko i Saliba (©Reuters)

Arsenal bez Salibe i Zinčenka ulazi u finiš šampionske trke

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.05.23. | 19:22

Francuski štoper i ukrajinski levi bek se zbog povreda neće vraćati na teren do kraja sezone

Težak zadatak postao je još teži za Arsenal. Londonski tim nije odustao od titule, vratio se u šampionsku trku, ali će u poslednjih nekoliko “krugova” ući značajno oslabljen, bez Vilijama Salibe i Oleksandra Zinčenka.

Težak udarac za Mikela Artetu. Kako javlja britanski Atletik, španski stručnjak zbog povreda neće moći da računa na pomenuti dvojac do kraja sezone.

Saliba je, podsetimo, povredio leđa u revanšu osmine finala Lige Evrope protiv Sportinga, dok je Zinčenku stradao list u trijumfu nad Njukaslom prošlog vikenda. I mada su obe povrede teže prirode, ni jedan ni drugi ne bi trebalo da budu podvrgnuti operacijama, ističe pomenuti izvor.

Saliba je od povrede propustio već osam utakmica i njegov izostanak se i te kako osetio, budući da je Arsenal dobio četiri meča. Na šest ga je menjao Rob Holding, ali kada je Arteta uočio da engleski štoper nije dorastao zadatku, u vatru je protiv Čelsija i Njukasla bacio Jakuba Kiviora, zimsko pojačanje iz Specije.

Zinčenka je protiv Njukasla zamenio Kiran Tirni i očekuje se da tako ostane do kraja sezone, odnosno u preostale tri utakmice. Prvo protiv Brajtona za vikend, potom i protiv Notingem Foresta i Vulverhemptona.

Francuz je ove sezone odigrao 33 utakmice u svim takmičenjima, isto koliko i Ukrajinac.


tagovi

ArsenalOleksandr ZinčenkoVilijam Saliba

Ostale vesti


Najviše komentara