Arne Slot (Foto: AFP)
Arne Slot (Foto: AFP)

Arne Slot favorit za klupu Totenhema

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.05.23. | 00:15

Holanđanin spreman za novi korak u karijeri

Dugo već traje Totenhemova potraga za novim trenerom, ali joj se kraj polako nazire. Prema pisanju brojnih evropskih medija, Arne Slot je sve bliži klupi londonskog tima.

Talentovani holandski stručnjak skrenuo je pažnju na sebe rezultatima koje je u prethodne dve sezone napravio sa Fajenordom. Prošle sezone odveo ga je do finala Lige konferencije, ove doneo titulu šampiona Holandije na Tiganj, prvi put posle šest godina! Čini se da je spreman za naredni korak u karijeri.

Izabrane vesti

"Kada je reč o Holandiji, neću naredni korak praviti ovde. Ako to bude moj sledeći korak, to znači da sam u godinama što dolaze potpuno podbacio. Očekivan sledeći potez bio bi da odem u inostranstvo. Uvek sam govorio kako je Premijer liga najbolja liga na svetu", rekao je Slot na današnjoj konferenciji za meč sa Emenom, iako je prethodno odbio da odgovori na nekoliko pitanja o svojoj budućnosti.

Ona je pak glavna tema ovih dana, budući da je šampionska trka u Holandiji već rešena. I prema pisanju britanskog Telegrafa, te još nekoliko relevantnih izvora širom Evrope, budućnost 44-godišnjeg menadžera povezana je sa Totenhemovom. Telegraf piše da je Slot uz Luisa Enrikea bio glavni favorit Totenhemovog vlasnika Danijela Levija, ali da je u poslednjih nekoliko sati Holanđanin izbio u prvi plan.

Pomenuti izvor dodaje da u Fajenordu čine sve što je u njihovoj moći kako bi zadržali Slota i da su mu u tu svrhu ponudili novi ugovor vredan 3.000.000 evra, ali to neće biti dovoljno, jer bi u Totenhemu lako mogao da dobije i duplo više. S tim da bi Totenhem morao da plati holandskom klubu 6.000.000 funti za Slotovu slobodu.

Podsetimo, Totenhem je pre nekoliko dana odustao od ideje da angažuje Julijana Nagelsmana, a na listi kandidata našla su se još imena Rubena Amorima, Ćabija Alonsa, Angea Postekoglua… Pored trenera, Pevci bi u narednom periodu trebalo da predstave i novog sportskog direktora, veruje se čak i pre nego dovedu trenera.


tagovi

TotenhemArne SlotLuis Enrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara