©Starsport
©Starsport

Arhitekta igre voždovačkog vrtića: Na Krovu se niko neće naigrati, pokazali smo to protiv Zvezde

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.09.23. | 13:44

Bogdan Jočić, vezni fudbaler Zmajeva, optimista posle vrlo dobrog početka sezone

Po već ustaljenoj tradiciji Voždovac je novu sezonu dočekao sa veoma mladim timom, najmlađim u superligaškoj konkurenciji. Prosek godina ipak, nije predstavljao prepreku za Zmajeve koji su u prvih šest kola ostavili vrlo dboar utisak. Ukras odličnog početka sezone predstavljala je pobeda na domaćem terenu protiv Crvene zvezde (3:2), ali su već naredni korak i gostovanje Napretku doneli prvi poraz (1:2) i opomenu da je rano za bilo kakvu euforiju.

Povratak na željeni kolosek voždovački vrtić će pokušati da režira već danas u utakmici protiv Mladosti iz Lučana, a među igračima u koje će biti uprte oči na megdanu najstarijoj ekipi u Mozzart Bet Superligi je Bogdan Jočić, talentovani vezista koji je ove sezone preuzeo jednu od glavnih uloga u timu iz Zaplanjske.

Izabrane vesti

"Generalno smo zadovoljni dosadašnjim učinkom, mada utisak nije potpun. Smatram da ima još prostora i da ćemo još napredovati. Rezultati su mogli biti i bolji. Na nekim utakmicama smo zaslužili koji bod više. I pred pauzu, u Kruševcu, smo mogli makar do remija, ali je rasplet bio drugačiji. Stvorili smo nekoliko šansi, postigli gol, ali pretrpeli prvi poraz. Sjajni smo kao ekipa, funkcionišemo odlično i na terenu se ne primećuje da smo veoma mladi. Uveren sam da ćemo još više napredovati u kako sezona bude tekla", rekao je Jočić za Mozzart Sport.

Dosadašnji učinak potvrdio je kao realan cilj plasman u plej-of, ali mladi fudbalski arhitekta ne skriva da se nada i značajnijem iskoraku.

"Klupski cilj je da pre svega obezbedimo plej-of, ali mi u svlačionici imamo takođe neke svoje ambicije i one su još više... Možda, da se plasiramo u Evropu... Verujemo da imamo šanse da to ostvarimo, posebno jer na Krovu možemo da igramo protiv svakoga, pokazali smo to upravo u utakmici sa Zvezdom. Voždovac je i ranijih sezona postavljao visoke ciljeve i ostvarivao ih, ali smatram da sada imamo predispozicije da podignemo letvicu, iako smo još mlađi nego prethodne godine".

Upravo nekadašnja perjanica Zvezdine klase 2001. danas je lider Zmajeva.

"Zadovoljan sam jer igram bolje nego prethodne sezone. Napredovao sam i imam značajniji doprinos timskom učinku. Stvarao sam šanse, asistirao, postigao gol... Odgovara mi pozicija i uloga koju imam. Prošle sezone mi je trebalo vreme da uđem u ritam jer prethodno nisam igrao. Upisao sam minute na oko 20 utakmica i to mi je dosta pomoglo da u aktuelnu sazonu uđem u još boljem ritmu".

U meču sa IMT-om Jočić je bio strelac, protiv Crvene zvezde je sa Aleksom Matićem držao konce ekipe na sredini terena, ali kada se osvrne, ne želi da izdvaja bilo koji od susreta.

"Protiv Javora sam imao dve odlične šanse koje nisam realizovao, ali mi se to vratilo protiv IMT-a kada sam jedinu priliku koju sam imao pretočio u gol. U Kruševcu sam iznudio penal, postigao gol poništen zbog ofsajda... Sve utakmice su bile različite, protiv Zvezde sam na primer imao mnogo više defanzivnih zadataka. U svakom susretu se trudim da imam doprinos u oba smera i da obavim zadatke koje postavi stručni štab. Ne gladam na lični učinak jer sam svestan da je preduslov za to dobra timska igra, a do nje možemo doći samo ukoliko svako odradi ono što mu zada trener".

Dvadesetdvogodišnji fudbaler je domaću pozornicu napustio još kao omladinac kada je dres Crvene zvezde zamenio Veroninim. Lekcije iz Primavere danas dolaze na naplatu, ali i trud uložen na pozajmicama u Seriji C i Metalcu.

"Može se iz ove perspektive reći da sam prerano otišao i da nisam dobio šansu, ali ipak smatram da sam stekao dobro iskustvo. Dosta sam naučio u Veroni, iako nisam igrao za prvi tim. Godine u Primaveri su mi dosta pomolge. Malo kasnije sam ušao u seniorski fudbal i to mi je otežalo put, ali sam znao da će vremenom sve doći na svoje. Naporno sam i radio i u tom periodu kad nisam igrao i kad sam išao po pozajmicama. Čekao sam šansu i trudio se da u međuvremenu radim na sebi. Možda nije bilo vreme da igram još u Seriji A, na tako visokom nivou, ali ne smatram da je odlazak u Italiju bio greška i da nisam nešto dobro stekao iz toga. Dosta sam naučio i popravio sijaset stvari tokom tri godine na Apeninskom poluostrvu".

Uz pomenuto iskustvo, vezista je shvatio da je jedino bitna sadašnjost, pa na pomen o eventualnom narednom koraku u karijeri ističe da je mislima fokusiran na Zaplanjsku.

"Ne razmišljam previše daleko, transferi mi nisu u mislima. Tek je počela sezona, 15 utakmica nas deli od kraja jesenjeg dela prvenstva i sve o čemu mislim je naredni rival. Ni pred odlazak u Veronu nisam razmišljao o tome da se prodam, jednostavno je stigla ponuda i prešao sam u drugi klub. Preduslov za sve su dobre igre, a da bih dao maksimum na terenu neophodno je da su mi misli usmerene ka njemu", rekao je Jočić.


SRBIJA - MOZZARTBET SUPERLIGA - SEDMO KOLO

Subota

18.05: (9,50) Čukarički (5,30) Crvena zvezda (1,32)

19.00: (1,30) TSC (5,20) Železničar (11,00)

19.00: (2,00) Voždovac (3,45) Mladost Lučani (3,80)

20.15: (2,90) Spartak (3,30) Vojvodina (2,30)

Nedelja

16.00: (2,05) Radnički (3,45) Javor (3,60)

17.00: (1,98) Novi Pazar (3,40) Napredak (4,00)

19.30: (1,80) Radnički Niš (3,60) IMT (4,60)

19.35: (1,30) Partizan (5,20) Radnik (11,00)



tagovi

fk voždovacBogdan Jočić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara