Foto: Reuters
Foto: Reuters

Argentinsko četvrtfinale Sudamerikane: Nijanse će odlučivati u rovovskoj borbi Lanusa i Independijentea

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.12.20. | 22:20

Igraće i Hose Sand koji je tokom karijere 13 puta tresao mrežu tima iz Aveljanede

Četiri od osam najboljih klubova u ovogodišnjem izdanju Kopa Sudamerikane dolaze iz Argentine - Defensa i Hustisija, Velez Sarsfild, Lanus i Indepenijente. Jasno je da u polufinale neće moći sva četiri tima budući da su se Lanusu i sedmostrukom šampionu Južne Amerike putevi ukrstili. Prvi čin njihovog dvomeča počinje večeras (23.15) u Buenos Ajresu.

Pa da krenemo od domaćina, koji je u borbi za četvrtfinale eliminisao Bolivar. U La Pazu na 3800 metara nadmorse visine izabranici Luisa Subeldije poraženi su 2:1, ali masakr koji su priredili bolivijskom timu u revanšu ne viđa se često. Odlučni da se plasiraju u polufinale takmičenja koje su prvi i jedini put osvojili 2013. godine, ništa nisu prepustili slučaju, pa su u skladu sa nadimkom granatirali rivala 6:2. Dvostruki strelci su bili Tomas Belmonte i Franko Orosko i oni će izvesno ponovo biti u startnih 11, uz oporavljenog Hosea Sanda koji je propustio dve utakmice zbog bola u kolenu. Četrdesetogodišnji Pepe je tokom decenijske karijere pogađao mrežu Independijentea čak 13 puta, a znamo koliko je bitnih golova doneo Lanusu u kup takmičenjima prethodnih godina.

Izabrane vesti

Domaćin nije mogao da napravi lošiju uvertiru za meč na stadionu Nestor Dijaz Perez pošto je poražen od Njuelsa 3:1, pa je tako umesto u šampionsku fazu Kupa Dijego Armando Maradona, završio prvi deo takmičenja kao fenjeraš grupe smrti. Kod Independijentea je drugačije, pošto se sa skorom od po tri pobede i remija domogao borbe za Libertadores kroz Liga kup.

Klub koji se kroz istoriju najčešće peo na tron Južne Amerike je u četvrtfinalu Sudamerikane eliminisao urugvajski Feniks – otkonio je dileme sa 4:1 u prvom meču, u revanšu je jednim golom dotukao rivala. I sada mu ostaju još tri koraka do trofeja koji je osvajao 2010. i 2017. godine. Prva prepreka je Lanus, kojem nije uspeo da skine skalp iz pet uzastopnih pokušaja, odnosno od 2016. godine. U toj sezoni, ovi rivali odigrali su poslednji kontinentalni dvomeč, a El Roho je slavio prvo u gostima (2:0), a zatim minimalcem kod kuće. Deluje da bi večeras mogle da odlučuju nijanse i da ćemo gledati za njihove duele karakterističan rat na terenu koji od 2017. proizvodi u proseku sedam žutih kartona po utakmici.

Independijente je u seriji od 12 utakmica bez poraza (osam pobeda, četiri remija) uprkos tome što nema pravog vođu na sredini terena. Za sada je dovoljan uticaj i vetar u leđa koji ekipi daje prva zvezda, 32-godišnji kapiten Silvio Romero. Videćemo hoće li to biti dovoljno da se premosti i Lanus. Jer očekuje nas tvrda i rovovska borba, bar tako nagoveštava osam od poslednjih devet međusobnih duela u kojima nije palo više od dva gola.

 KOPA SUDAMERIKANA, četvrtfinale

Sreda

Velez - Universidad Katolika 1:2 (0:1)

/Lusero 90 - Zampedri 45+5, Puh 50/

Četvrtak

Baija - Defensa i Hustisija 2:3 (1:2)

/Žilberto 40pen, Baija 80 - Romero 4, 26pen, Fernandez 68/

Petak

Junior - Kokimbo 1:2 (1:0) /Borha 26 - Obrigo 74, Palasios 89/

23.15: (2,65) Lanus (2,95) Independiente (2,75)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

IndependijenteLanusKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara