Argentinska emocija čeka se i na Marakani

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.02.23. | 09:56

Crveno-beli dočekuju Čukarički u 22. kolu Mozzart Bet Superlige (15 časova, TV Arena)

Za navijače Crvene zvezde vikend bolje nije mogao da počne. Preko večitog rivala košarkaška sekcija se plasirala u finale Kupa Koraća, oslanjajući se na magiju i argentinsku emociju Fakunda Kampaca i Luke Vildoze. Fudbaleri srpskog šampiona imaju šansu da se za još jedan mali korak približi glavnomom ovosezonskom cilju, pošto će kao domaćini dočekati Čukarički u okviru 22. kola Mozzart Bet Superlige Srbije (15 časova, TV Arena).

Crveno-beli su kanonadom protiv Voždovca preboleli početni remi sa Vojvodinom, pokazavši da bi u nastavku prvenstva mogli da imaju znatno veću širinu. Pre svega zbog dobrih igara bekovskog tandema Vigo-Azarov. Pitanje je hoće li Gruzin i danas biti u startnoj postavi, pošto se od povrede oporavio Milan Rodić, ali je izvevesno da će pogledati navijači biti usmereni ka doskorašnjem članu River Plejta Aleksu Vigu.

Izabrane vesti

Čeka se argentinska emocija na Marakani, posebno što je pojačanje na desnom beku igralo vrlo dobro protiv Voždovca. Upisao je Aleks Vigo prvenavac u Zvezdinom dresu, bio jedan od najzapaženijih i nagovestio da će biti isplativa investicija. Mada ga tek čekaju mečevi sa jačom defanzivnom ulogom. Primera radi danas bi direktan rival mogao da mu bude bivši ofanzivac Crvene zvezde Luka Adžić.

Imaju velika očekivanja svi u Crvenoj zvezdi od Aleksa Viga, posebno što su njegovi zemljaci u košarkaškoj sekciji postavili visoke standarde, ali je Aleks Vigo na dobrom putu da uđe pod kožu navijačima srpskog šampiona.

„Raduje nas svaki meč kod kuće, bez obzira na protivnika. I u utakmici protiv Vojvodine smo dobro igrali u prvom poluvremenu i imali možda najboljih 30 minuta u poslednje vreme, te je samo nedostajala realizacija, ali to je stvar fokusa i mirnoće. Bilo je drugačije protiv Voždovca, i u smislu podloge i protivnika i ako uđemo s tim odnosom, da svi igrači budu fokusirani od prvog do posledneg minuta, mislim da možemo da očekujemo dobu utakmicu i rezultat. U trenažnom su procesu i Milunović i Rodić, tako da su svi spremni za meč. Možda bude promena u odnosu na startnu postavu s prethodne utakmice, ali ne mnogo i značajno, tako da ne postoji potreba za prevelikom rotacijom, jer smo tek počeli prolećni deo sezone, odigrali dve utakmice, tako da nema osetnog umora“, poručio je u najavi susreta Miloš Milojević.

Crveno-beli su posle iznenađujućeg remija sa Vojvodinom kod kuće (1:1) deklasirali Voždovac u gostima (6:0), dok je tim sa Banovog brda u drugi deo sezone ušao s dve pobede. Čukarički je u Subotici savladao Spartak 3:1 i Radnički Kragujevac na svom terenu 3:2, čime je prišao trećeplasiranom TSC-u na bod zaostatka. Od drugoplasiranog Partizana ima pet manje, dok za Crvenom zvezdom zaostaje čak 16 bodova.

Bez obzira na veliku bodovnu razliku nadaju se gosti da će uspeti da iznenade petostrukog uzastopnog šampiona Srbije i poboljšaju svoju poziciju u trci za evropsku vizu, a to garantuje dobar meč. I golove.

Umeli su Crvena zvezda i Čukarički da odigraju izuzetno efikasne duele, mada je poslednji završen pobedom crveno-belih 2:0, novembra 2022, a pre toga je bilo 1:0 za Zvezdu, koja je u seriji od osam uzastopnih pobeda nad Čukaričkim. Na stadionu Rajko Mitić gosti sa Banovog brda nisu se radovali još od 2017. godine, kada su u Kupu Srbije pobedili 2:1, ali su pre toga kod kuće poraženi ubedljivih 1:4.

S obzirom na to da Crvenu zvezdu dele samo dve utakmice od večitog derbija, sigurno je da će nastupiti u najjačem sastavu. Jedino je neizvesno pitanje levog beka.

CRVENA ZVEZDA – ČUKARIČKI

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Stanko Ostraćanin

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Vigo, Eraković, Dragović, Rodić (Azarov) – Mijailović, Kanga – Bukari, Ivanić, Katai – Pešić.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Belić – Rogan, Gajić, Drezgić, Tošić – Sisoko, Docić – Ivanović, Kovač, Adžić – Badamosi.

MOZZART BET SUPERLIGA - 22. KOLO

petak

Mladost - Vojvodina 1:1 (0:1)

/Traore 34 - Mirić 78/

Kolubara - Voždovac 1:0 (0:0)

/Vasiljević 79/

subota

13.00: (1.88) Radnički Niš (3.40) Radnik (4.40) (TV Arena Sport 10)

15.00: (1.25) Crvena zvezda (6.50) Čukarički (10.0) (TV Arena Sport P1)

17.00: (2.55) Napredak (3.15) Novi Pazar (2.90) (TV Arena Sport 10)

nedelja

13.00: (2.05) Radnički 1932 (3.30) Javor (3.80) (TV Arena Sport 3)

15.00: (4.10) Mladost GAT (3.40) TSC (1.95) (TV Arena Sport 4)

17.00: (8.00) Spartak (4.50) Partizan (1.42) (TV Arena Sport P1)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Aleks VigoMiloš MilojevićIrakli Azarovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara