Arda Guler u akciji (@Reuters)
Arda Guler u akciji (@Reuters)

Arda Guler na ispitu zrelosti: Strpljivo čekati šansu ili tvrdoglavo prkositi treneru?

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.24. | 17:33

Mladi Turčin nezadovoljan minutažom u Realu

Nije imao sreće Arda Guler po dolasku u Real Madrid iz Fenerbahčea. Povrede meniskusa, pa mišića udaljile su ga sa terena i primorale da na debi čeka do 2024. godine. A, kada je konačno bio spreman da se dokaže Karlu Ančelotiju, Italijan mu nije posvetio mnogo pažnje. Otud nezadovoljstvo mladog Turčina o kojem piše madridski AS, navodeći da bi ponašanje 19-godišnjeg ofanzivca moglo čak i da utiče na njegovu budućnost u klubu.

Od mogućih 3.390 minuta koje je Real Madrid odigrao ove sezone (37 utakmica, uz dva produžetka), Guler je na terenu proveo tek 92. Svega 2,7 odsto. Manje i od vršnjaka Nika Paza poniklog u Realu, što nije nešto čemu se momak iz Ankare nadao kada su Madriđani platili 20.000.000 evra za njegov transfer. Jasno je bilo da tinejdžer neće odmah biti bačen u vatru i dobiti priliku da bude standardan prvotimac, ali očigledno su Guler i ljudi iz njegovog okruženja očekivali više vremena provedenog na terenu nego u zagrevanju.

Izabrane vesti

Nezadovoljstvo se izgleda dodatno razbuktalo posle meča sa Seviljom (1:0), kada je Ančeloti pozvao turskog fudbalera sa zagrevanja, ali dok je Guler dobijao poslednje savete od trenerovog sina i pomoćnika Davidea, Luka Modrić je postigao gol i naterao Italijana da promeni odluku. Morao je Guler ponovo da navuče marker...

Za razliku od utakmcie sa Almerijom (21. januara) kada je nezadovoljan što neće ući u igru prošao pored trenera i bacio marker, Guler ovaj put nije tako burno reagovao, makar ne u javnosti, ali AS ističe da problem postoji jer je mladi fudbaler bio vidno ljut nakon još jednog ostanka van igre. Španci, takođe, zameraju Guleru što je u toj situaciji više mislio na sebe umesto da se raduje zbog ekipe.

Razlog za nezadovoljstvo Arde Gulera je i to što se bliži Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a bez redovne minutaže neće moći baš mnogo da pomogne turskoj reprezentaciji, koja je u grupi sa Portugalijom, Češkom i jednom od reprezentacija iz baraža.

Po dolasku u Real turski tinejdžer je rekao da ga ne zanima odlazak na pozajmicu. Iako je za mladog igrača bitno da ima samopouzdanje, Madriđanima se takav stav nije dopao. Ima onih koji smatraju da bi bolje bilo da je, poput Braima Dijaza proveo makar jednu sezonu na kaljenju, kako bi dodatno očvrsnuo i napredovao. Moguće je da će Guler na leto, hteo - ne hteo, morati da pođe tim putem. Posebno ukoliko ne pokaže strpljenje do kraja sezone i pokuša da iskoristi svaki minut koji mu Ančeloti pruži da igra.


tagovi

Real MadridPrimeraArda Guler

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara