Luis Rubijales (©Reuters)
Luis Rubijales (©Reuters)

Apartmani na Dominikani, hoteli u Arabiji? Uhapšen bivši predsednik Fudbalskog saveza Španije

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 12:47

Luis Rubijales se vratio u otadžbinu i odmah su mu stavljene lisice

Kad su počele racije, Luis Rubijales je bio u Dominikanskoj Republici. Ali je ostao dosledan i vratio se u Španiju da pokaže da je, kako tvrdi, nevin. Čim je kročio na tlo, priveden je zbog optužbi o korupciji u Fudbalskom savezu Španije.

Dojučerašnji predsednik te organizacije će prvo u sudu dati izjavu, a onda će već dalje sve teći prema protokolu. Isprva je bilo planirano da se na sudu pojavi 6. aprila, ali je on sam, tvrde advokati, želeo da se sve ubrza.

Izabrane vesti

Zašto sam ovde? Da kažem da je sve laž“, rekao je Rubijales prethodno u intervjuu za La Sekstu koji će kasnije danas i biti objavljen u celosti.

Rubijales se tereti za pranje novca, korupciju, nesavesno poslovanje, čak i za učešće u kriminalnoj organizaciji. O tome ste već mogli da čitate u tekstu naše dopisnice iz Madrida Ognjenke Marić.

Sam Rubijales kategorički sve negira, mada su istražitelji ubeđeni da je deo novca koji je Fudbalski savez Španije dobio od Saudijaca kako bi tamo organizovao završnicu Kupa kralja završio baš na računima dojučerašnjeg predsednika. I ne samo od tog aranžmana.

Spočitavaju mu da gradi apartmane u Dominikanskoj Republici, da tamo ima bejzbol klub, da u Saudijskoj Arabiji ima zemlju predviđenu za izgradnju hotela. Priznaje da ima para u slamarici, ali da je to pošteno zaradio i da je štedeo.

Šta to znači, da predsednik Fudbalskog saveza Španije treba da živi u mehuru, izolovan od ostatka društva?“, pitao se on.

Španci ga ne žale previše, smenili su ga još kada je poljubio Dženi Ermoso, članicu ženske reprezentacije, prilikom uručenja pehara za prvakinje sveta. Zabrinuti su samo zbog Mundijala koji je 2030. trebalo da se igra baš u Španiji, Portugaliji i Maroku. Fifi svakako ne prija to što organizaciju Svetskog prvenstva prate ovakve priče. Ne prvi put.

Štaviše, već su postale prateći kolorit.


tagovi

Luis RubijalesFudbalski Savez Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara