Andraž Šporar ©AFP
Andraž Šporar ©AFP

Anže novog igrača Zvezde menja nekadašnjom Zvezdinom željom?

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 23:40

Andraž Šporar bi mogao da zameni Dionija u francuskom klubu

Loi Dioni je otišao na pozjamicu u Crvenu zvezdu, pa Anže ekspresno mora da pronađe adekvatno rešenje u špicu napada u narednoj sezoni. Kako piše portugalska Abola, jedan od kandidata za to mesto je slovenački napadač Andraž Šporar.

Slovenac je pod ugovorom sa Sportingom, koji ga je u januaru 2020. godine doveo iz Slovana iz Bratislave za 6.000.000 evra, ali u Lisabonu nije u potpunosti opravdao očekivanja, pa je drugi deo prošle sezone proveo na pozajmici. Prema informacijama iz Portugalije, francuski klub će uskoro predstaviti zvaničnu ponudu, a u pitanju će biti pozajmica sa opcijom otkupa na kraju sezone. Isti izvor navodi da Slovenac ima interesvanje iz Italije, Turske i Grčke, gde se konkretno misli na PAOK.

Izabrane vesti

Oni koji su godinama unazad pomno pratili dešavanja u Ljutice Bogdana dobro se sećaju Šporara, s obzirom da je pred kraj 2015. godine bio želja Crvene zvezde. Tadašnjeg mladog reprezentativca Slovenije u Ljubljani je čak gledao i generalni direktor crveno-belih. Ipak, nije vredelo, Olimpija je tada tražila milionsko obeštećenje, a Šporar je na kraju završio u Bazelu za obeštećenje od 3.800.000 evra.

Slovencu ipak nije najbolje išlo u Švajcarskoj, išao je na pozajmicu u Arminiju, pa je na zimu 2018. godine prodat Slovanu za svega 600.000 evra. U slovačkoj je potom potpuno eksplodirao. Za dve godine je odigrao 78 utakmica i postigao 60 golova, što je bilo dovoljno Sportingu da se aktivira i dovede ga u svoje redove.

Ipak, u Portugaliji nije ponovio takve partije, dao je 11 golova za Sporting na 11 mečeva, a onda svega tri na 21 utakmici za Bragu. Nova pozajmica je očigledno neminovna, a Anže bi mogao da bude klub u kojem bi dobio veliki prostor u narednoj sezoni, ali i priliku da zaigra u još kvlaitetnijem takmičenju.

 


tagovi

Andraž Šporarletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara