©AFP
©AFP

Antverpenovi tinejdžeri blaga vredni: Vermeren je već zaludeo Evropu, sada je na redu Ilenikena

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.12.23. | 20:59

Sedamnaestogodišnji fudbaler posle pobede nad Barselonom potpisao i remi sa Anderlehtom (1:1)

Golobradi fudbaleri Antverpena zlata vredni privukli su ove jeseni pažnju, na čelu grupe tinejdžera šampiona Belgije nametnuo se Artur Vermeren, međutim pored talentovanog fudbalskog arhitetkte sve češće u prvom planu se nalazi Žorž Ilenikena. Francuski napadač rođen 2006. godine večerašnjim golom je neutralisao grešku golmana Buteza i pogotkom u 89. minutu doneo bod domaćinu protiv Anderlehta (1:1).

Perspektivni 17-godišnjak kupljen letos za 6.000.000 miliona od Amijena počeo je da se isplaćuje krajem oktobra kada je posle prvenca protiv Klub Briža pogađao i protiv Lirsa i Standara, a potpuni procvat je doživeo u prethodne dve nedelje. Dva gola u susretu prrotiv Šarlroe, pogodak protiv Serkl Briža i lopta u mreži Barselone za pobedu nad Kataloncima, predstavljali su fenomenalan učinak na koji se nadovezao večerašnji gol protiv Anderlehta.

Izabrane vesti

Francuz je bod Antverpenu doneo spretnom reakcijom na oko pet metara od gola gostiju neutralisavši rano stečenu prednost rivala. Vođstvo Anderlehtu obezbedio je Teo Leoni koji je naplatio katastrofalnu reakciju Žan Bateza u 8. minutu. Golman domaćina ispustio je loptu pred noge vezisti koji je iskoristio poklon i doneo vođstvo.

Desetu pobedu u 18 kola Anderleht je ispustio 89. minutu, pa je razlika između pretendenata na mesta u vrhu ostala je pet bodova. Iako je branilac titule uspeo da pokvari slavlje rivalu, nije uspeo da stigne do preokreta i prekine niz od šest utakmica bez pobede protiv Anderlehta.

Večerašnjim remijem Antverpen je na 13 bodova zaostatka u odnosu na Sen Žiloaz, te je sada san o odbrani trofeja sada već prilično teško ostvariv, ali je gotovo izvesno da će godinu ukrasiti nekoliko kapitalnih prodaja.

BELGIJA 1 – 18. KOLO

Petak

Vesterlo - Epen 2:0 (0:0)

/Madsen 61, 67pen/

Subota

Standard – Šarlroa 0:0

Molenbek – Sint Trojden 3:0 (1:0)

/Gaje 32, 64, Mbup 74/

Leven – Serkl Briž 1:2 (1:0)

/Torstajnson 2 – Somers 59, Denki 90+5pen/

Nedelja

Klub Briž - Gent 2:0 (2:0)

/Tijago 24p, 41p/

Union Sen Žiloaz - Mehelen 1:0 (0:0)

/Amura 53/

Antverpen - Anderleht 1:1 (0:1)

/Ilenikena 89 - Leoni 8/

Gank - Kortrajk



tagovi

AntverpenAnderlehtBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara