Slavlje Antverpen (©Reuters)
Slavlje Antverpen (©Reuters)

Antverpen slavi duplo: I gazda u gradu i lider u Belgiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.10.20. | 15:29

Četa Ivana Leka nastavlja da impresionira

Derbi Antverpena pod rednim brojem 235. nije izneverio, ali će fudbaleri Beršota biti razočarani pošto se iz komšiluka vraćaju praznih ruku. Obe ekipe su nas ove sezone navikle na duele koji vrve od golova i u skladu sa dosadašnjom praksom ponašali su se i u 10. kolu belgijskog šampionata. Posle pobede 3:2, ostaje samo nedoumica da li navijači Antverpena više slave zbog pobede nad gradskim rivalom ili zbog preuzimanja prve pozicije na kojoj će zadržati bar do večeras, u zavisnosti od toga hoće li Standard slaviti na gostovanju Sent Trojdenu.

Trener domaćih Ivan Leko danas je pobedio dva rival. I Beršot i Kovid-19 koji mu je kako je naglasio pre utakimce, sastavljao tim. Bez nekolicine standardnih fudbalera Antverpen je uspeo peti uzastopni trijumf u svim takmičenjima i zadrži epitet člana belgijske elite kojeg krasi najbolja forma. Prvi nalet pobedničkog tima trajao je od sedmog do 15. minuta. Obeležio ga je precizan rafal koji su zajedničkim snagama režirali Lior Rafaelov i Simon Juklered. Izraelac je divno pogodio sa distance, par minuta pre nego što je proigrao Norvežanina i to je bilo dovoljno za 2:0.

Izabrane vesti

Ljubičasto-bela armija se u potpunosti vratila pogocima sredinom prvog i u smiraj drugog poluvremena. Oba puta razigravao je Tarik Tisudali. Crtao je lopte Misašiju Suzukiju omogućivši Japancu da postane dvostruki strelac. Međutim odgovor Antverpena na izjenačujući gol rivala. Lopta Bute projezdila je kroz srce odbrane rivala, a Dijumersi Mbokani bacio je rivala na kolena.

U samo tri dana Antverpen je prvo pobedio Ludogorec u prvom nastupu u Evropi posle 26 godina, a zatim bar na kratko osetio kako je to biti na čelu tabele.

Petak

Kortrajk - Anderleht 1:3 (0:2)

/Mbojo 87 penal - Nmeča 6, 65, Tau 30/

Subota

Eupen - Mehelen (odložen meč)

Serkl Briž - Muskron (odložen meč)

Leven - Klub Briž 2:1 (1:1)

Nedelja

Antverpen - Beršot 3:2 (2:1)

/Refaelov 7, Juklerud 15, Mbokani 74 – Suzuki 25, 73/

Ostende – Varegem 3:0 (3:0)

/Vandendriše 32, D’Arpino 33, Sakala 37/

18.15: (4,50) Sint Trojden (3,60) Standard (1,82)

Ponedeljak

20.45: (2,10) Gent (3,45) Genk (3,50)

*** kvote su podložne promenama

Odloženo

Šarlroa - Beveren



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara