Antoan Grizman (©Reuters)
Antoan Grizman (©Reuters)

Antoan Grizman je “sekundarni” pik Los Anđelesa, čeka se Dešanova dozvola

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.07.24. | 15:08

Cena od 10.000.000 evra svakako je sitnica za takvog asa

Olivije Žiru je stigao u Los Anđeles FC, Marko Rojs se čeka u Los Anđeles Galaksiju, Osman Bukari je za 7.000.000 evra otišao iz Crvene zvezde u Ostin i najskuplje je letnje pojačanje MLS lige posle Ezekijela Ponsa, koji je iz atinskog AEK-a prešao u Hjuston Dinamo. Ali prava bomba tek bi mogla da odjekne u ovom “sekundarom prelaznom roku” kako to kažu Amerikanci. Jer Los Anđeles se opasno zaleteo po potpis velikog Antoana Grizmana.

Žiru je ipak već u 38. godini, Grizman ima pune 33 i ugovor sa madridskim Atletikom do juna 2025. Međutim,  kako navodi Ekip, u tom ugovoru je i izlazna klauzula od skromnih 10.000.000 evra što je suma koja ne bi predstavljala problem za kalifornijski klub.

Izabrane vesti

Sad, kako Grizman razmišlja još se ne zna. Prošlu sezonu je odigrao kao mladić, na 48 utakmica postigao 24 gola – po komad na svakom drugom meču – usput upisao osam asistencija. Što će reći da na dve od tri utakmice on ili positigne ili namesti gol.

Sa sportske strane, Atletiko je svakako veći izazov, mada je u Madridu strpljenje velikih asova na ozbiljnom ispitu, jer nije lako trčati trku sa Realom i Barselonom i uglavnom – gubiti.

MLS liga je pak sve primamljivija fudbalerima, posebno onima na zalasku karijere. Čak i kada ne nudi ugovore poput onih u Evropi. Amerika zato nudi mnoštvo drugih poslovnih prilika i nije slučajno tamo imperiju sagradio Dejvid Bekam, niti su preko bare tek tako išli Zlatan Ibrahimović, a sada Lionel Mesi, Luis Suarez, Đordi Alba, Serhio Buskets, Lorenco Insinje

Grizman je pride još ranije izjavljivao da bi rado karijeru završio u SAD. On je prosto taj tip i sigurno bi umeo da se naplati. A ni privikavanje ne bi bilo toliko teško s obzirom da je pored Žirua u Los Anđelesu I treći Francuz Ugo Loris. Opet, Grizman nije ni krio da mu je cilj bio da u MLS ode posle Mundijala 2026, pa se pretpostavlja da će pre konačne odluke razgovarati sa selektorom Didijeom Dešanom da vidi šta bi on rekao na selidbu.

Vremena nema mnogo. Sekundarni prelazni rok za američke klubove (za kanadske je drugačiji) završava se 14. avgusta. Primarni je završni u aprilu, pred početak sezone.


tagovi

Antoan GrizmanLos Anđeles FCLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara