Murić o raspletu u ABA: Neko mora da bude pobednik, Partizan pokazao najviše

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.03.20. | 21:15

"I ta titula bi bila zaslužena", kaže bivši košarkaš crno-belih, a sada igrač Cedevita Olimpije

Virus korona je uneo mnoge znakove pitanja u košarku i sport generalno, pa tako jedan stoji nad sudbinom ABA lige. Kako će se završiti, da li se završiti? I da li će se poništiti?

Svoje mišljenje na ovu temu dao je Edo Murić, košarkaš koji je nosio dres Partizana iz Beograda i koji ove sezone nastupa za Cedevita Olimpiju.

Izabrane vesti

On je u intervjuu za slovenački sajt Kosarka.info pričao o različitim temama, a dotakao se i mogućeg razvoja situacije u ABA ligi.
"Moje mišljenje je da neko mora biti pobednik. Neki klubovi, međutim, ne želim da izgovaram imena, dominirali su u određenim takmičenjima, neki su bili na dnu lige, a drugi su se borili za doigravanje. Naravno, da je postojala opcija da se igra poslednji krug redovnog dela, bilo bi fer igrati ove poslednje utakmice jer bi nam dali mnogo odgovora. Ako nastavak bude moguć, mislim da pobednika treba tražiti kroz Fajnal for", rekao je Murić za Kosarka.info.

Da li je saglasan sa tezom da bi Partizan trebalo da bude prvak s obzirom da je prekid lige dočekao na prvom mestu?
"Partizan je sigurno pokazao najviše od svih timova koji su učestvovali u ABA ove sezone, pa bi titula sa te strane bila zaslužena. Uostalom, u ABA ligi ostao je samo poslednji krug regularnog dela, a Beograđani su sigurno dominirali u čitavom regularnom delu", rekao je Murić.

Pričao je i slovenački reprezentativac o tome kako je ova pauza različito uticala na različite klubove.
"Naravno, takođe moramo imati na umu da se situacija COVID-19 dogodila u različitim zemljama u različito vreme. Neki timovi će moći da počnu sa treninzima ranije, neki kasnije kada će se nastaviti sezona. Svi timovi treba da imaju jednake uslove za igru. Teško je provesti duži period u karantinu, a zatim odjednom izaći na parket", kaže Murić.

Prokomentarisao je Murić i činjenicu da se Dimitris Itudis pominje kao moguće rešenje na klupi reprezentacije Slovenije...
"Ne poznajem Itudisa lično, bio bih veoma srećan da on postane selektor. On je veliko ime u trenerskom poslu. Videćemo šta će vremedoneti. Svakako bi bilo zanimljivo videti eksperta kaakv je on na klupi slovenačkog nacionalnog tima", rekao je Murić.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara