Antifudbal

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.01.20. | 14:06

Atletiko opet posrnuo, Ivan Šaponjić debitovao u Primeri, publika i dalje veruje Čolu

Mučenje se nastavlja. Antifudbal Dijega Simeonea polako stiže na naplatu. Kadgod mora da pobedi – saplete se. Tako je bilo i u uvodnom susretu nedeljnog programa 21. kola La Lige, pošto je Atletiku u Madridu odoleo Leganes i produbio krizu koja traje od početka 2020.

Samo 0:0 odigrale su Jorgandžije sa fenjerašem, a kako su delovali u pojedinim trenucima lako su mogli da budu poraženi. Tim sa Butarkea opasno je pretio, naročito u prvom poluvremenu, preko Brejtvajta i Kikea Rodrigesa imao zrele priike da šokira publiku na „Vanda Matropolitanu“, ali je i ovako zadovoljan poenom kojim će popraviti šanse da se spase ispadanja.

Izabrane vesti

Očigledno da mnogo šta ne funkcioniše u nekada dvostrukom finalisti Lige šampiona. Nema prepoznatljivog žara, borbe, nema „otvaranja“ protivnika u ranoj fazi meča, a kad je tako nervoza se uvuče, vreme počne brže da teče, publika se unervozi, Čolo počne da skakuće pokraj klupe kao oparen i tu fudbala – ako ga je ranije uopšte bilo – nema. Ruku na srce, publika i dalje veruje argentinskom treneru. Uprkos eliminaciji iz Kupa kralja od niželigaša Kulturala, Simeone je dočekan aplauzima, veći deo stadiona je spreman da trpi veliki broj kikseva na bazi svega što je harizmatični stateg doneo klubu, ali sve ima granice, pa kako je meč sa Leganesom odmicao tako su zvižduci postajali sve glasniji. Na kraju su kulminirali odlaskom velikog broja navijača sa tribina pre poslednjeg zvižuduka sudije Lahoza.

Atletiko je pokušao sve što je mogao. Igrao je sa Alvarom Moratom, Koreom i Žoaom Felisom u napadu – i bilo je šansi –  uveo je Simeone u drugom delu i Vitola, pred kraj dao šansu Ivanu Šaponjiću da napokon debituje u Primeri (doduše, tek u 88. minutu), čak je bivši napadač Partizana imao šansu da u nadoknadi reši meč i donese pobedu, ali je tukao glavom iznad prečke, pa su Madriđani posle poraza od Eibara i pomenute eliminacije iz kupa pretrpeli još jedan udarac ambicijama da ugroze Barselonu i Real.

Jednostavno, muče se, nisu ni izbliza opasni kao ranije, pa uprkos tome što je u nadoknadi iskljčen golman Kuljear (dva žuta kartona zaradio zbog odugovlačenja) do pobede nisu mogli. Niti su je zaslužili.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara