ANKETA: Srbi u Evropi, ko je na vas ostavio najjači utisak?

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.12.19. | 09:00

Podelite ocene za 20 izabranih

Vreme je da se podvuče crta, da se rezimira učinjeno i da se spremi novo odelo, kada osvane 2020. godina. Ova godina na izmaku bila je za neke srpske fudbalere u inostranstvu izuzetna, za neke veoma uspešna, za neke, opet, da se što pre zaboravi.

Dušan Tadić će se sigurno 2019. sećati dok je živ. Osvojio je duplu krunu sa Ajaksom, došao do polufinala Lige šampiona, od francuskog Ekipa dobio je desetku za razbijanje Reala u Madridu. Sjajan saldo ima i Aleksandar Mitrović. Tresao je mreže i u Fulamu i u reprezentaciji Srbije, gde je sve bliži rekordu po broju postignutih pogdaka koji drži Stjepan Bobek. Mogao bi taj uspeh da „padne“ u 2020.

Izabrane vesti

Luka Jović je u prvoj polovini godine bio jedna od najsjajnijih svetskih zvezda, zbog čega ga je i uzeo najveći klub na svetu – Real Madrid. I Filip Kostić je dobacio sa Ajntrahtom do polufinala Lige Evrope. Aleksandar Kolarov je izabran u idealni tim Serije A za 2019. godinu, dok je Branislav Ivanović po izboru navijača u prvih 11 ruskog fudbalskog prvenstva.

Predrag Rajković je došao u Francusku, u ligu „petice“ i napravio seriju utakmica bez primljenog gola. O Nikoli Milenkoviću se ponovo pisalo kao o igraču za najveće klubove Evrope. Marko Grujić sve češće skreće pogled Jirgena Klopa iz Liverpula ka Berlinu. A, Sergej Milinković-Savić posle kriznog perioda ponovo izgleda na terenu kao igrač od 100+ miliona evra.

Probudio se u finišu godine i Nemanja Radonjić, na standardno visokom nivou je Luka Milivojević... Mnogo je srpskih igrača u vodećim ligama Evrope, a mi smo izdvojili njih 20.

Reč sada imate vi, ocenite kako su vam izgledale njihove igre u klubovima i reprezentaciji u 2019. godini.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara