Andrej Ilić na zagrevanju pred meč sa Fenerbahčeom (AFP)
Andrej Ilić na zagrevanju pred meč sa Fenerbahčeom (AFP)

Andreja Ilića zovu iz Rusije, Holandije i Belgije, on čeka šansu u Lilu

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.08.24. | 18:33

Agent perspektivnog srpskog napadača potvrdio za Mozzart Sport da se uz CSKA i Krasnodar, za Ilića raspitivala i Lokomotiva

Polusezona u norveškoj Valerengi uokvirena sa 11 pogodaka na 16 utkamica lansirala je Andreja Ilića u Lige petice. Talentovani srpski napadač ostvario je transfer karijere u Lil, ali mu se po dolasku u Francusku dogodio peh, povreda i operacija skočnog zgloba, zbog čega je upisao tek tri nastupa i 15 minuta u dresu Doga.

Kako je Džonatan Dejvid (nije isključeno da bude prodat godinu dana pre isteka ugovora) neprikosnoven u napadu Lila, a kako je Ilića povreda ipak donekle usporila, svoju šansu da se domognu nekadašnjeg Partizanovog đaka, videli su i inostrani klubovi. Interesovanje je najjače u Rusiji, a za tamošnje medije govorio je agent 24-godišnjeg špica Nenad Asanović.

Izabrane vesti

"Andrej nema strah od dolaska u Rusiju, spreman je. Ali sve zavisi od Lila. Ako oni kažu da su spremni da ga prodaju, potražiću novi tim za njega. Spreman sam da čujem sve ponude, uključujući i one iz Rusije. To nije problem", rekao je Asanović za Sport Express.

Za sada su obelodanjena tri kluba koja bi rado videla Ilića u svojim redovima - CSKA, Krasnodar i moskovska Lokomotiva koja je obnovila interesovanje.

Asanović se javio i redakciji Mozzart Sporta i dao ogovor na aktuelnu temu.

"I Lokomotiva se raspitivala da li bi došao budući da ne igra mnogo. Međutim, Lil je pobedom nad Fenerbahčeom izborio evropsku jesen i očekujemo da Andrej dobije šansu i veću minutažu. Ako Lil odluči drugačije, razmotrićemo ponude, a ima ih i iz Belgije, Holandije, Rusije... Cenimo Lil, volimo što je Andrej tu i ne pada nam na pamet da radimo nešto iza leđa klubu."

Ilić je prvog februara ove godine stigao u Lil za 3.750.000 evra. Njegov fudbalski put počeo je od mlađih kategorija Partizana, a kada nije dobio šansu u prvom timu, probijao se kroz Napredak i Javor. Zatim je otišao u Letoniju sa 42 gola i 17 asistencija na 87 utakmica eksplodirao u ekipi RFS-a koja ga je prošlog leta prodala Valerengi za 1.600.000 evra.



tagovi

Andrej IlićLetnji prelazni rok 2024LilKrasnodarCSKACSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara