Vilas Boas (© Reuters)
Vilas Boas (© Reuters)

Andre Vilas-Boas hoće da ide, doveli mu igrača kog nije hteo, za Radonjića mu kasno rekli

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.02.21. | 13:57

Trener Marselja razočaran klupskom politikom u prelaznom roku

Haos u Marselju. Juče, danas, po svoj prilici i sutra. Ne pamti se kad je bilo zadovoljnih lica na Velodromu, kako i da ih bude kad je klub osuđen na probleme. Nije ni čudo što je Nemanja Radonjić pobegao u Hertu.

Navijači su besni, najbolji igrači (Dimitrije Paje i Florijan Tovan) se popreko gledaju i samo što se ne potuku, uprava dovodi pojačanja bez konsultacija sa trenerom, ekipa ne funkcioniše (četiri vezana poraza), a u takvoj situaciji Andre Vilas-Boas jedini izlaz vidi u – ostavci.

Izabrane vesti

Ne želim da dobijem otkaz, ali želim da odem zbog razmimoilaženja u stavovima vezanim za sport. Gajim veliko poštovanje prema predsedniku kluba, Žaku Anriju Arou, jer je rešio problem televizijskih prava, međutim, razlike su prevelike i utiču na moj profesionalizam. Ne mogu više. Ponudio sam Upravnom odboru ostavku, još nisam čuo povratnu informaciju da li je prihvata ili ne“, iznenadio je – ili možda nije? – Portugalac francusku javnost na konferenciji za medije pred gostovanje Lansu u 21. kolu Lige 1.

Razlog za ovakvu reakciju Vilas-Boasa su potezi čelnika u završnici januarskog prelaznog roka. Pre pet dana Morgan Sanson je prodat Aston Vili za 15.000.000 evra, bez znanja trenera dovedena je zamena u liku Olivijea Nčama iz Seltika (pozajmica), a u ponedeljak je Nemanja Radonjić prosleđen na pozajmicu u Hertu, a da je strateg to saznao među poslednjima.

Nije prvi put da u klub dođe igrač koji nije izbor trenera, ali nije ni način na koji ja radim“, ne slaže se bivši šef stručnog štaba Porta, Čelsija i Zenita sa dovođenjem Nčama. „Tražio sam bolju opciju od Sansona. Ako u nešto ne sme da se dira, to je moj profesionalni odnos prema ekipi. Ne mogu da prihvatim ovo što se desilo. Ovaj klub već dve, tri godine funkcioniše na drugačiji način od mene kad je reč o transferima“.

Nije teško zaključiti da su razlike skoro nepremostive, a ambijent u najmanju ruku haotičan.

Želim da budem jasan: ne tražim ništa od Marselja, ne želim novca, samo bih da odem. Ljudi plasiraju gluposti kako insistiram na isplati kompenzacije. To sam hteo da razjasnim“.

Nezadovoljstvo je prouzorkovano činjenicom da ga rukovodstvo nije konsultovalo ne samo kad je Nčam u pitanju.

Reč je o drugačijim uglovima gledanja na sport. Čak i kad je reč o odlasku Nemanje Radonjića. Za njega su mi rekli u 10.30“, širi ruke Vilas-Boas prisećajući se jučerašnjeg dana, iako je Srbin tad uveliko leteo za Berlin.

Ima tu i njegove krivice. Vezao je četiri poraza, pao na tabeli.

Ja sam kriv za seriju loših rezultata. Fokusiran sam na gostovanje Lansu, ekipi koja igra sjajan fudbal, biće zanimljiva utakmica, pokušaćemo da je spremimo na najbolji način. Naša je obaveza da budemo profesionalci, čekamo pobedu kako bismo konačno izašli iz krize“, dodao je Andre Vilas Boas.

Upravni odbor je posle izliva nezadovoljstva trenera na konferenciji za medije prihvatio njegovu ostavku, ali se čeka zvanična odluka predsednika Frenka Mekorta.



tagovi

Olimpik MarseljFrancuskaLiga 1Andre Viljas-Boan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara