Juri Veršeren (©Reuters)
Juri Veršeren (©Reuters)

Anderlehtu crveni sasekao krila, Serkl Briž odigrao za Union

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.01.22. | 23:14

Ali i za gradskog rivala i Antverpen

Procvetao je Serkl Briž i od novembra je postao tim broj jedan u tom gradu. Zasenio je čak i Klub Briž, koji se sa Unionom bori za naslov šampiona. U velikom je naletu Serkl Briž, a snagu njegovog sečiva, koje je poseklo prethodnih sedam od osam rivala u Župiler Pro ligi, osetio je i Anderleht – 2:0 (0:0).

Serkl Briž doživeo je transformaciju, a za to je glavni “krivac” čovek koji je nedavno seo na klupu – Dominik Talamer. Preuzeo je Serkl i udahnuo mu novi život. Doneo je sa sobom dobre rezultate i energiju, a njegova sedma žrtva postao je Anderleht. Do skora se činilo da je i plej-of u kome se odlučuje o putnicima za Ligu konferencija nedostižan za Serkl Briž, a sada ni bitka za prve četiri pozicije nije tako daleko.

Izabrane vesti

Apetiti “manjeg” kluba iz Briža od večeras su porasli i sada Serkl puca na četvrtu poziciju i Anderleht. Koliko su se u Serkl Brižu obradovali trijumfu, toliko su i u Klub Brižu i Antverpenu, ali i Union Rojalu za kojim tim iz Brisela gubi korak. Titula je sve bliža glavnom gradu Belgije, ali ne i njenom ljubičastom delu, već dvorištu posrnulog giganta i stadionu Žozef Marijen.

Smrknulo se Vensanu Kompaniju vrlo brzo, ni punih deset minuta nije prošlo a Anderleht je ostao sa desetoricom na terenu. Crveni karton odredio je tok meča, Andreleht je bio sabijen u kazneni prostor i strepeo je pri svakom prelasku gostiju na njegovu polovinu. Odolevao je domaćin, izdržao je jedno poluvreme i nešto preko toga, ali brana je morala pući kad-tad.

Rabi Matondo je “otključao sef” Anderlehta, obio je bravu u 68. minutu i utabao snazu gostima. Ni tada domaćin nije odvažnije krenuo napred – za ceo meč uputio tek tri šuta, nijedan u okvir gola – a za to je stigla propisna “nagrada”. Frenk Kanute je zapečatio sudbinu Anderlehta, postigao je prvenac u ovoj sezoni, a drugi gol u dve sezone za Serkl Briž u Župiler Pro ligi.

ŽUPILER PRO LIGA - 24. KOLO

Utorak

Antverpen - Sint Trojden 1:1 (1:0)

/Balikviša 32 - Hara 53/

Šarlroa - Kortrajk 1:1 (1:1)

/Bajo 21 - Rože 14/

Gent - Ostende 1:1 (0:1)

/Hjulsager 74 - Emrouz 8/

Sreda

Epen - Standard 0:2 (0:1)

/Emond 45, Dragus 90/

Varegem - Leven 1:1 (1:1)

/Vosen 40 - Kaba 29/

Anderleht - Serkl Briž 0:2 (0:0)

/Matondo 68, Kanute 87/

Seren - Beršot 2:1 (1:0)

/Mikautadze 40pen, Maziz 57 - Šankland 49/

Četvrtak

20.45: (2,15) Klub Briž (3,45) Union (3,35)

Odloženo

Genk - Mehelen

*** kvote su podložne promenama



tagovi

AnderlehtSerkl BrižŽupiler Pro ligaBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara