"Grad noževa" na nogama, vreme je za derbi

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.03.20. | 15:31

Krakovija u 199. derbiju po redu dočekuje Vislu (20.30)

Krakov je veoma popularna turistička destinacija, sa brojnim kulturno-istorijskim i drugim znamenitostima. Ako se, kojim slučajem, nađete u njemu tokom ludnice zvane "Sveti rat", ne birajte stranu i ne nosite navijačka obeležja, jer to može da bude kobno...

 

Izabrane vesti

Veliki fudbalski derbi Krakova između Krakovije i Visle diže grad na noge danima unapred, a neretki su i žestoki navijački obračuni. Otuda i posprdan naziv "grad noževa", a 199. epizoda dva velika rivala na programu je večeras u okviru 25. kola Ekstraklase (20.30).

Domaćin je Krakovija, koja je daleko manje popularna od Visle, kako u samom gradu, tako i u Poljskoj. Međutim, Pruge su posle godina i godina prosečnosti i borbe za opstanak najzad dočekale da budu ubedljivo ispred Bele zvezde. Čak i da se legitimno bore za titulu prvaka, koja se u klubu čeka već 72 godine. Trenutno su puleni Mihala Probjerža drugoplasirani sa šest bodova zaostatka za vodećom Legijom, odnosno 15 više od komšije, ujedno najvećeg neprijatelja.

S druge strane, Visla je u ogromnim finansijskim problemima već nekoliko godina, što se direktno odrazilo i na rezultate u prvenstvu. Ekipa Artura Skovroneka pozicionirana je na 13. mesto i šest bodova je udaljena od plej-of zone.

Dakle, pred nama je okršaj koji uvek naelektriše navijače i koji garantuje uzbuđenje, uprkos činjenici da se oba tima ove sezone bore za sasvim različite ciljeve. Vlastiti stadion i viša pozicija na tabeli trebalo bi, naravno, da sugerišu trijumf Krakovije, međutim u obzir treba uzeti podatak da je Visla neporažena u 2020. godini, a njena serija mečeva bez neuspeha datira još od 13. decembra. Skovronekovi momci tada su prekinuli niz od deset poraza, i potom ostvarili pet pobeda i remi u prethodnoj rundi.

Prvi međusobni dvoboj ove sezone pripao je Krakoviji u gostima, na stadionu preko puta njenog koje deli samo park Krakovski lug, a rezultat je bio 1:0.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara