Brajan Rimer (©Reuters)
Brajan Rimer (©Reuters)

Anderleht smenio Rimera pod pritiskom navijača

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.09.24. | 11:48

Klub iz Brisela samo je jednom poražen ove sezone, ali to nije bilo dovoljno da Danac ostane na klupi

Prvi samostalni posao trenera za Brajana Rimera je završen. Posle nešto manje od dve godine bivši asistent Tomasa Franka u Brentfordu dobio je otkaz u Anderlehtu. Iako prvi ove sezone, poraz od Genka kod kuće pre dva dana (0:2) koštao ga je mesta na klupi. Nisu rezultati toliko slabi - Anderleht posle sedam kola ima četiri boda manje od vodećeg Genka - ali su navijači vršili pritisak na klupsko rukovodstvo da smeni Danca zbog neubedljivih izdanja ekipe.

Želja im je ispunjena, pa će klub iz Brisela kao prelazno rešenje voditi David Hubert, koji će biti prekomandovan iz selekcije igrača do 18 godina. Vatreno krštenje doskorašnji fudbaler imaće u subotu protiv Šarlroa na svom stadionu.

Izabrane vesti

U 76 utakmica pod Rimerovim vođstvom Anderleht je ostvario 39 pobeda, 20 remija i 17 poraza. Na klupu ga je doveo sunarodnik Jesper Fredberg koji je malo pre toga postavljen za sportskog direktora. Zvanično je promovisan 2. decembra 2022, umesto Felisa Mazua.

Po Rimerovom dolasku ekipa je sezonu završila na 11. mestu, a prošlu na drugom. Uspeo je Danac letos da uvede ekipu u Ligu šampiona, ali nije mu to bilo dovoljno. Sa tribina se traži atraktivniji fudbal od onog koji je ekipa igrala pod njegovim vođstvom...


tagovi

Brajan RimerAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara