Anderleht se probudio, konačno sve leglo kako treba (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.10.19. | 20:05

Druga vezana pobeda belgijskog velikana u nacionalnom prvenstvu

Čini se da su sumorni dani konačno iza Anderlehta. Nekadašnji belgijski prvak je nakon užasnog starta sezone došao do daha i vezao drugu pobedu. Sint Trojden večeras nije imao gotovo nikakve šanse na "Loto Parku" - 4:1 (2:0).

Nije prošlo ni punih deset minuta utakmice, a na semaforu je već pisalo 2:0. Prvi pogodak videli smo već u petom i to iz slobodnog udarca sa oko 17 metara od gola. Lopta je bila postavljena desno iskosa i bila je kao poručena za Nasera Šadlija. On je uzeo kratak zalet i pucao u desni ćošak. Golman je ostao nepomičan.

Izabrane vesti

Samo pet minuta kasnije još jedan gol. I ovoga puta iz prekida. Veršeneren je izveo korner sa desne strane na drugu stativu, a Kana se samo poklonio i glavom prosledio loptu u mrežu. Rezultatom 2:0 otišlo se na veliki odmor.

Navijači su, ipak, morali na trenutak da zadrhte, jer je to postalo sasvim normalno na utakmicama Anderlehta. Sevnula je kontra Truidena u 62. minutu, a Boli je sačekao loptu i prosledio je u gol za nadu gostiju da mogu do preokreta.

Ipak, ona je zaista kratko trajala. U 67. minutu videli smo novu lepu akciju Anderlehta. Naser Šadli je bio sam na levoj strani, centrirao je po zemlji do Kemara Rufa koji je samo postavio nogu i prosledio loptu u nebranjenu mrežu.

Samo deset minuta kasnije, nova akcija u kojoj su učestvovala ista dvojica fudbalera, ali ovoga puta u zamenjenim ulogama. Kemar Ruf je oduzeo loptu jednom odbrambenom igraču gostiju i savršeno uposlio Šadlija koji je tako došao do svog drugog gola danas.

Mehelen je ranije danas u derbiju sredine tabele savladao Antverpen na domaćem terenu. Doduše, nije sve od početka išlo kako treba. Gosti su poveli preko Mbokanija u 19. minutu i činilo se da će napraviti iznenađenje.

Ipak, Pejre i De Kamarago su već do poluvremena preokrenuli sve na stranu Mehelena. Gosti su u drugom poluvremenu napadali, pokušavali da dođu do izjednačenja, a kada nisu uspeli u svojoj nameri, usledio je hladan tuš. Vanlerberge je došao do još jednog pogotka za domaće i tako razrešio sve nedoumice oko toga kome bodovi idu.

BELGIJA 1 - 11. KOLO

Petak

Muskron - Klub Briž 0:1 (0:1)
/Fanaken 40/

Subota
Standard - Genk 1:0 (0:0)
/Bastijen 84/

Kortrijk - Varegem 2:0 (1:0)
/Mbojo 14, Van der Brugen 53/

Ostende - Eupen 2:3 (2:1)
/Kanezin 6, Vandendriš 45 - Milićević 1, Amat 59, Džon 64/

Gent - Beveren 2:0 (1:0)
/Jaremčuk 18, Depoatr 66/

Nedelja
Mehelen - Antverpen 3:1 (2:1)
/Pejre 40, de Kamarago 45, Vanlerberge 90+5 - Mbokani 19/

Anderleht - Sint Trojden 4:1 (2:0)
/Šadli 5, 78, Kana 10, Ruf 67 - Boli 62/

Serkl Briž - Šarlroa 0:3 (0:3)
/Morioka 5, Bruno 32, Dijanj 36/

 

Foto: Printscreen


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara