Brajan Rimer, trener Anderlehta (©AFP)
Brajan Rimer, trener Anderlehta (©AFP)

Anderleht remijima gubi korak u trci sa Unionom

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 20:46

Leven uspeo da pokvari planove pretendentu na titulu (1:1)

Još sijaset izazova, posebno kada počne plej-of faza, očekuje nas u borbi za šampionsku krunu u Belgiji, međutim, ukoliko poredak na kraju ostane poput aktuelnog glavni krivac za još jednu sezonu Anderlehta bez šampionske krune biće brojni remiji.

Izabranici Brajana Rimera u dosadašnjem delu prvenstva su ispustili bodove na devet od 21 utakmice, od kojih su čak sedam odigrali bez pobednika. Poslednju u nizu nerešenih utakmica Anderleht je odigrao večeras u gostima Levenu (1:1), a samo bod na strani uticao je da se vrate na minus osam u trci sa Unionom, samo kolo pošto su zaostatak u odnosu na klub iz Sen Žiloaza istopili na šest bodova.

Izabrane vesti

Mučili su se danas glavni pretendenti na tron u Belgiji, oba tima bila su u situaciji da jure gol zaostatka, ali za razliku od Uniona, Anderleht nije imao snage za preokret protiv Levenai morao je da se zadovolji bodom.

Leven je planove gostiju pokvario golom Jusefa Maziza u 10. minutu. Marokanac je na način na koji je završio prethodnu godinu otvorio aktuelnu, te je posle uloge junaka u pobedi nad Eupenom, kada je upisao gol i asistenciju, preuzeo glavnu ulogu u svom timu i na megdanu Anderlehtu.

Prednost domaćina ostala je aktuelna do 70. minuta kada je ruku spasa svom timu pružio Luis Patriis. Defanzivac koji je letos stigao upravo iz Levena prvencem je neutralisao zaostatak i materijalizovao inicijativu svog tima, međutim Anderleht nije imao snage da režira potpuni preokret usled čega je nastavio da kaska u odnosu na Union.

Lider šampionata Belgije našao se ranije danas pred istim iskušenjem, imao je gol zaostatka već u ranoj fazi utakmice, ali je do odmora uspeo da izjednači, a potom i duboko u sudijskoj nadoknadi savlada Sint Trojden (2:1).

BELGIJA 1 – 21. KOLO

Petak

Gent - Mehelen 1:2 (0:1)

/De Sar 60 - Fulon 26, Antonio 83/

Subota

Genk - Serkl Briž 1:1 (0:1)

/Zakiri 64 - Denki 8/

Standard Lijež - Kortrajk 0:1 (0:1)

/Avenati 54/

Klub Briž - Vesterlo 3:0 (1:0)

/Tijago 37, 65p, Nusa 80/

Nedelja

Antverpen - Šarlroa 4:1 (2:0)

/Jansen 19, Ilenikena 41, Vijndal 65, Ekelenkamp 76 - Bernier 85/

Union Sen Žiloaz - Sint Trojden 2:1 (1:1)

/Sikes 45+2, Rodrigez 90+7 - Zahiroleslam 17/

Leven - Anderleht 1:1 (1:0)

/Maziz 10 - Patris 70/

Molčenbek - Epen u toku



tagovi

AnderlehtUnion Sen ŽiloazBelgijaBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara