Gvardiola: Bolje otkažite, nema smisla bez navijača

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.03.20. | 19:57

Trener Mančester Sitija pokreće debatu

Često se šalimo kako je sneg iznenadio srpske putare u decembru, ali korona virus kao da je iznenadio celu Evropu, iako je posle epidemije na Dalekom istoku bilo jasno da će pre ili kasnije preći u Evropu. Poslednjih dana širom Evrope slušamo o pomalo konfuznim potezima prevencije, a sport je jedna od prvih oblasti koja se našla na udaru. Negde se utakmice odlažu, negde se igraju pred praznim tribinama… Što je prema mišljenju trenera Mančester Sitija Pepa Gvardiole gora od dve opcije.

Ima logike u njegovom razmišljanju.
Svesni smo pretnje, jer je u Italiji liga već suspendovana. Španci igraju iza zatvorenih vrata i mislim da će doći i ovde. Drugo je pitanje da li zaista vredi igrati fudbal bez navijača? Mi naš posao radimo za ljude. Ako oni ne mogu da dođu onda sve gubi smisao”, pokreće dilemu katalonski stručnjak pred zaostalu utakmicu sa Arsenalom u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Nema naravno dilemu oko toga da li treba preduzeti mere bezbednosti.
Pratićemo instrukcije naravno, zdravlje je najbitnije, ali definitivno bih radije da ne igramo onda. Ako je za jednu ili dve utakmice (pred praznim tribinama) onda mogu da razumem. Ali igramo za ljude. Nema smisla bez njih. Radićemo šta nam kaže vlada, ali ne bih voleo da igram Premijer ligu, Ligu šampiona ili kup utakmice pred praznim tribinama”.

Inače, sutrašnji duel sa Arsenalom biće i prvi u kome će jedan na drugog udariti Gvardiola i njegov bivši učenik Mikel Arteta. Uprkos sumnjama dela navijača, Gvardiola je uveren da će Arteta uspeti da pokaže koliko zna. Nije tajna da su se nekoliko puta već čuli otkako je Arteta nasledio Unaja Emerija u Londonu, ali uverava Gvardiola da se najmanje pričalo o fudbalu.
Odrastao je čovek i više nego spreman, ne treba mu moj savet. Prijatelji jesmo, pričamo o svemu, o porodicama, o tome kako mu se tim privikava. Radujem se susretu. Rekao sam još pre tri godine da sam uveren da će biti šef struke kad dođe prilika. On je odlučio da je sada taj trenutak i rekao bih da mu ide neverovatno dobro. Njegove ideje se polako usvajaju, dan po dan… Imaće Arsenal uspeha sa Artetom na klupi”.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara