Omar Marmuš (AFP)
Omar Marmuš (AFP)

Andale, andale, ariba, ariba! Bajern video samo prašinu iza Brzog Gonzalesa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.24. | 19:39

Anjtraht koketirao sa liderskom pozcijom kada je poveo 2:1, Bavarci okrenuli na 3:2, da bi im Omar Marmuš u trećem minutu nadoknade ostavio gorak ukus u ustima - 3:3

Ima Bajern Harija Kejna, Leverkuzen Viktora Bonifejsa, Lajpcig Benija Šeška i Loisa Opendu, Dortmund Serhua Girasija i Karima Adejemija, ali najraspucaniji, ma od starta sezone najbolji igrač Bundeslige je Omar Marmuš!

Njegovoj brzini malo ko je u uvodnim rundama Bundeslige uspeo da parira, a nije ni Bajern u derbiju šestog kola... Derbiju jer je sudar Bavaraca i Ajntrahta u Frankfurtu predstavljao direktnu borbu za lidersku poziciju na tabeli. Na kraju je triler utakmica na Dojče bank parku završena bez pobednika, minhenski gigant povratio prvo mesto (deli ga sa Lajpcigom), ali se u Bavarsku vraća sa gorkim ukusom u ustima, nakon primljenog gola u sudijskoj nadoknadi i otete, već viđene pobede.

Izabrane vesti

Uveliko frankurtske ulice raspredaju priče o Brzom Gonzalesu iz Egipta. Vikao je Marmuš "Andale, andale, ariba, ariba", dok je za njim sredinom prvog poluvremena prvo kaskao Rafael Gereiro, a desetak minuta kasnije Dajo Upamekano, pa u 93. minutu trojica čuvara u crvenim dresovima. I svaki put, epilog je bio identičan - Manuel Nojer nemoćan, mreža gostiju nemirna.

U prvom poluvremenu Marmuš je hitrim nogama praktično ismevao Gereira i Upamekana. Portugalac nije uspeo da ga spreči da poništi vodeći gol u režiji Kim Mindžea, kao ni Francuz da proigra Uga Ekitikea za preokret i koketiranje sa liderskom pozicijom. Kada je ekipa Dina Topmelera povela sa 2:1, na tabi uživo svih preostalih 17 klubova nemačke elite gledalo joj je u leđa.

Bajern je do poluvremena izjednačio posle nestvarne nonšalantnosti Šaibija i Skirija. Dvojac alžirsko-tunišanski dvojac dozvolio je Gnabriju da se ušeta u šesnaesterac, pre nego što je Olise šutirao, a Upamekano postigao gol nakon odbitka.

Potpuno očekivano, Bajern je zagospodario terenom u drugom delu, majstorstvom Majkla Olisa već u 53. minutu okrenuo stvari na svoju vodenicu, ali nije zaključao pobedu. Sjani Brazilac među stativama domaćina Kaua Santos držao je Orlove u životu, zaustavio udarce Kimiha i Komana, dozvolivši Marmušu da upotpuni vrhunsku partiju.

Sve je u 93. minutu počelo od nekontrolisanog dodavanja Alfonsa Dejvisa, kojim je otvorena kontra. A kada je Dina Ebimbe uspeo da gurne Marmuša u poziciju da trči, Bavarcima je ostalo samo da se pomole da završnica neće biti na nivou. Međutim, na nivou večeras uz mnoge defanzivne rakcije Bavaraca nije bio ni Manuel Nojer. Jedan od najboljih golmana svih vremena sve češće izgleda kao figura koju su pregazile godine, iako one kod čuvara mreže ne predstavljaju ključan faktor.

Marmuš je dosegnuo brojku od osam prvenstvenih pogodaka i četiri asistencije. Najbliži pratilac mu je Hari Kejn sa po pet postignutih i spakovanih golova. Dakle, u Bundesligi nema igrača koji je više doprineo u ukupnom broju golova svog tima od Egipćanina. Od timskih 14, Marmušu zasluge idu za čak 12!

Bajern je u sedmom minutu nadoknade imao šansu za pobedu, ali je loptu pred gol linijom blokirao Rasmus Kristensen. Malo je reći da je karma pogledala i Danca kojeg je u 15. minutu Dajo Upamekano oberučke sprečio u pokušaju da brani svoj gol, neposredno pre nego što je Kim zatresao mrežu. VAR sobi je promaklo (da sudi faul u napadu), ali karma sve vidi.

BUNDESLIGA – 6. KOLO

Petak

Augzburg - Borusija Menhengladbah 2:1 (1:0)

/Šloterbek 39, Klod Moris 65 - Klajndinst 72/

Subota

Bajer Leverkuzen - Holštajn Kil 2:2 (2:1)

/Bonifejs 3, Hofman 9 - Gešvil 45+5, Fijete Arp 70pen/

Bohum - Volfzburg 1:3 (0:2)

/Boadu 72 - Tomas 21, Vind 37, 88/

Union Berlin - Borusija Dortmund 2:1 (2:0)

/Fogt 26pen, Vertesen 45 - Rajerson 62/

Verder - Frajburg 0:1 (0:0)

/Doan 75/

Sankt Pauli - Majnc 0:3 (0:2)

/Burkart 5, 62, Zib 16/

Nedelja

Hajdenhajm - RB Lajpcig 0:1 (0:0)

/Openda 59/

Ajntraht Frankfurt - Bajern Minhen 3:3 (2:2)

/Marmuš 22, 90+3 Ekitike 35 - Kim 15, Upamekano 38, Olise 53/

19.30: (1,32) Štutgart (5,70) Hofenhajm (8,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bajern MinhenAjntraht FrankfurtAjntrahtOmar MarmušIgo EkitikeKim Min DžeMajkl OlisDajo Upamekano

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara