Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ančeloti posle prekida pobedničkog niza: Nije bilo brzine i ideja u završnoj trećini

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.01.21. | 22:02

Italijan smatra da njegov tim nije zaslužio poraz

U poslednjih mesec dana konačno je Everton zaličio na ekipu iz prvih nekoliko rundi Premijer lige. Nakon neubedljivog perida vezale su Karamele četiri trijumfa i nagovestile borbu za Ligu šampiona. Međutim, ono što je četa Karla Ančelotija večeras demonstrirala na Gudisonu kosi se sa bilo kakvim očekivanjima i maštanjima o elitnom takmičenju. Delovalo je da će ziheraški pristup i igra na nulu doneti bod domaćinu, ali drugačije re razmišljao Tomaš Souček koji se u 86. minutu izrodio u Vest Hemovog junaka.

“Večerašnja predstava nije bila dobra. Nismo zaslužili da pobedimo, ali nismo zaslužili ni da izgubimo. Dogodio se jedan, za njih srećan odbitak i izgubili smo utakmicu. Razočarani smo i frustrirani. Izgubili smo bod koji ćemo pokušati da nadoknadimo u sledećoj utakmici”, objasnio je Karleto posle meča.

Izabrane vesti

Naredni rival je ekipa Vulverhemptona, a ukoliko igra protiv Vulvsa bude ličila na večerašnju, teško da će se Everton vratiti na pobednički kolosek. Domaćin je igrao sa toliko malo želje i pobedničke ambicije o čemu najbolje svedoči činjenica da je prvo poluvreme završio bez ijednog faula.

“Izdanje nije bilo na najvišem nivou. Za razliku od prethodne utakmice, imali smo više loptu u nogama, ali nisu uspeli to da iskoristimo onako kako smo želeli. Nije bilo brzine i ideja u završnoj trećini. Nismo stvorili puno šansi. Vest se se jako dobro branio.”

Drugom ozbiljnijem pobedničkom nizu Karamela došao je kraj. Prethodni put kada im je prekinut Everton se nije oporavio gotovo dva meseca, preciznije pedesetak dana.

“Imali smo teških utakmica, ali smo pobeđivali. Bili smo u dobroj seriji koja se završila, ali moramo da zadržimo sampouzdanje i da verujemo u pozitivan ishod u narednom susretu. U takvoj smo poziciji da ćemo u narednih osam dana moći da se nadamo povratku fudbalera koji nisu bili sa nama u poslednje vreme. Moramo zadržati pozitivan stav”, zaključio je italijanski stručnjak.

 

 

 


tagovi

EvertonKarlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara