Anćeloti nije Sari, njegov Napoli sa Ljorenteom lovi skudeto pametnije! Heroj Džeko u poslednjem sekundu spasao Kolarova sa dva lica (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.09.19. | 16:55

Roma pobedila u Bolonji golom Bosanca u 93. minutu, svanulo i Sampdoriji

Pre dve godine, Napoli je po komandom Mauricija Sarija ozbiljno napadao Skudeto i nije uspeo da izdrži trku sa Juventusom. Sari je forsirao formaciju 4-3-3, u većem delu sezone koristio samo 12 igrača, rezerve skoro da nisu dobijale priliku, insistirao je na dominaciji krod posed lopte i pas igru... Koliko toga dobrog je uradio, toliko je na kraju je njegova trvdoglavost koštala Napolitance. Bili su isceđeni i predvidivi...

Dve godine kasnije Karlo Anćeloti na poptuno drugačiji način vodi Napoli koji deluje kao ozbiljniji kandidat za titulu nego kod Sarija. Nekoliko dana posle velike pobede nad Liverpulom u Ligi šampiona, Napoli je lagano pobedio Leće u gostima sa 4:1 i polako se sa Interom i Juventusom izdvaja u šampionskoj trci. Da ne beše onog autogola Kulibalija, Napoli bi sada bio dva boda iza Nerazura i bod ispred Bjankonera.

Izabrane vesti

Anćeloti na početku sezone znalački meša karte, menja sisteme i mehanizne igre, razigrava rezerviste... Pokazuje svu trenersku širinu zbog koje bi mogao da bude najveći adut Napolija u trci za Skudeto. Danas je u Lećeu izveo tim sa dvojicom kalsičnih napadača, odmorio je skoro celu odbranu osim Kulibalija, pružio šansu od prvog minuta Elmasu u vezi... Na golu je Ospina zamenio Mereta, u odbrani su zaigrali Malki, Gulam i Maksimović, Ljorente i Milik u špicu umesto brzonogih Mertensa i Lozana.

I opet je Napoli izgledao moćno!

Napolitanci su nizali šansu za šansom od početka, pretili su Insinje i Ljorente da bi iskusni Španac posle 28. minuta igre pogodo slično kao pre neki dan protiv Liverpula. Opet je namirisao prostor između štopera i bio brži od golmana.

Ubrzo je bilo 2:0 za Napoli. Tahcidis je igrao rukom u skoku sa Ljorenteom i skrivio penal. Insinjeu je golman Gabrijel prvo odbranio, ali je penal ponovljen jer je Brazilac previše izašao sa linije. Iz popravnog je Insinje bio precizniji... Na poečtku drugog poluvremena je Fabijen Ruiz prelepim golom sa 20 metara rešio sve dileme oko pobednika.

Do kraja je Leće stigao do počasnog gola iz penala, da bi Ljorente u 82. minutu drugim golom na meču krunisao sjajnu partiju. Opet je bio na pravom mestu pošto je Gabrijel sjajno odbranio udarac Insinjea. Španac se pokazuje kao fenomenalno pojačćanje Napolitanaca.

Mnogo uzbudljivije je bilo u Bolonji gde je Roma pobedila 2:1 golom Edina Džeka u poslednjem skeundu meča. Bolonja nije zaslužila takav kraj, ali je ispala naivna... Bez Siniše Mihajlovića koji se ekipi obratio putem videolinka uoči meča, Bolonja je bila ravnopravan rival Vučici zaslužila makar bod. Do Džekovog pobedonosnog gola u 93. minutu, centralna figura meča je bio Aleksandar Kolarov.

Posle nesadržajnog prvog poluvremena bez nekih pravih šansi, Kolarov je na početku drugog poluvremena bio u centru pažnje. Postigao je prelep gol iz slobodnjaka za vođstvo gostiju, ali je samo pet minuta kasnije napravio penal nad Sorijanom koji je Sansone pretvorio u gol i izjednačenje. Srpski defanzivac ima sjajan napadački učinak ove sezone, postigao je tri gola i ima jednu asistenciju u četiri kola, ali i sve češće pravi defanzivne propuste i košta ekipu primljenih golova. 

Imala je Bolonja ubrzo sjajnu šansu za preokret, ali je golman Pau Lopez spasao goste. Kada je Roma ostala sa igračem manje u 84. minutu, delovalo je da treba da se zadovolji i bodom. Pomislili su i domaći da je gotovo, ali je u poslednjem minutu nadoknade sevnula kontra. Pelegrini je majstorski centrirao na peterac gde je Džeko bio najviši i udarcem glavom doneo pobedu Vučici. 

Svanulo je i Sampdoriji koja je došla do prvih bodova od početka sezone. Minimalcem je savladan Torino koji je danas igrao užasno. Jedini gol je ostigao Manolo Gabijadini na početku drugog poluvremena posle serije očajnih reakcija odbrane gostiju. Zaslužila je Sampdorija pobedu, bila je mnogo bolji tim i mogla i ubedljivije da slavi. Di Frančesko lakše diše... 

SERIJA A - 4. KOLO:

Petak

Kaljari – Đenova 3:1 (0:0)
/Simeone 46, Zapata 84, Pedro 87 – Kuame 83/

Subota
Udineze - Breša 0:1 (0:0)
/Romulo 56/

Juventus - Verona 2:1 (1:1)
/Remzi 31, Ronaldo 49pen - Veloso 21/

Milan - Inter 0:2 (0:0)
/Brozović 49, Lukaku 78/

Nedelja
Sasuolo – SPAL  3:0 (2:0)
/Kaputo 26, 45, Dankan 47/

Bolonja - Roma 1:2 (0:0)
/Sansone 54 penal, Džeko 90+3 - Kolarov 49/

Leće - Napoli 1:4 (0:2)
/Mankozu 61 penal - Ljorente 28, 82, Insinje 40 penal, Ruiz 52/

Sampdorija - Torino 1:0 (0:0)
/Gabijadini 56/

18.00:  (2,05) Atalanta  (3,50)  Fjorentina (3,60) 
20.45:  (1,35) Lacio  (5,00)  Parma (9,00) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama

(FOTO: Rueters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara