©FK Crvena zvezda
©FK Crvena zvezda

Ananova prodaja Zvezdi, rekord Novog Pazara

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.24. | 09:01

Povremeni reprezentativac Gane u kasu Plavih ubacio 200.000 evra

Znao je s vremena na vreme da zbog prevelike gordosti ekipu na različite načine uvede u problem, ali matematika je jasna i definiše Ebenezera Anana kao igrača koji se finansijski najviše isplatio Pazarcima od osnivanja kluba do dana današnjeg.

Konačno su na Gradskom stadionu počeli da se ponašaju tržišno i da prihoduju od prodaje fudbalera. U stvari, neki novi vetrovi na tom polju počeli su da duvaju prošlog leta, kada je visoki štoper i sada već standardni reprezentativac Crne Gore Slobodan Rubežić prodat škotskom premijerligašu Aberdinu.

Izabrane vesti

Obeštećenje za Rubežića iznosilo je 230.000 evra, ali nije u kompletu pripalo Pazarcima. Na ravne časti podelili su ga sa Rubežićevim prethodim klubom - Čukaričkim. Ispostavilo se da je tih 115.000 evropskih novčanica od Rubežića druga najveća zarada pazarskog superligaša na fudbalskoj pijaci, s obzirom na to da je Brazilac Bruno Matos sredinom 2015. godine krenuo put Crvene zvezde za 120.000 evra.

A u Crvenoj zvezdi je završio i Ebenezer Anan. Iako je potpisao ugovor na tri plus godinu sa šampionom iz Ljutice Bogdana, još ranije je Mozzart Sport najavio da će karijera novopečenog reprezentativca u prestonici krenuti iz OFK Beograda. Moguća pozajmica povratniku u elitu sa Karaburme ne menja činjenicu da je Novi Pazar zaradio više nego ikada ranije.

Doneo je devetoplasiranoj ekipi Mozzart Bet Superlige 2023/24 okruglo 200.000 evra doskorašnji fudbaler Bolonje, koji je kod pokojnog Siniše Mihajlovića početkom 2022. godine debitovao u Seriji A u porazu na gostovanju Veroni (1:2), a prethodno je u Primaveri nosio dres U19 družine sa Renata Dalare.

Naime, nakon dobre sezone u Seriji C, gde je bio posuđen Imolezeu, defanzivac je početkom jula 2023. stigao u Novi Pazar na jednogodišnju pozajmicu. Ugovor sa Bolonjom bio je validan do poslednjeg dana tekućeg meseca, a Pazarci su iskoristili mogućnost otkupa, pa su za 350.000 evra dobili prava na 21-godišnjeg momka iz Gane. Potom je Crvena zvezda za njegovu slobodu platila 550.000, pa je Anan postao finansijski bingo kolektiva sa Jošanice i Raške.

Fudbaler iz Gane je za Novi Pazar odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima i upisao dve asistencije, ali i isto toliko crvenih kartona. Nisu ostali neprimećeni njegovi prodori i kreacije na levom boku. Uglavnom je delovao kao bek, mada ga je Slavko Matić probao i kao veznog na levoj strani romba. U nedostatku štopera, pokrivao je i mesto levog centralnog beka, ne toliko često.

Za nešto više, neophodno je da popravi defanzivu, još malo poradi na fizikalijama i da pre svega - sredi glavu. Žute minute, poput isključenja u završnici duela sa TSC-om (3:4) i Voždovcem (0:1) u Novom Pazaru, u fudbalu se skupo plaćaju.


tagovi

FK Crvena zvezdaFK Novi PazarEbenezer Anan

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara