Analiza švajcarskih medija: Zvezdina odbrana slaba, Dinamo je bio jači

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.08.19. | 10:09

Sajdžije priziviju reprizu ishoda od prošle godine

Posle 90 minuta u Bernu Zvezda ima rezultatsku prednost u odnosu na Jang Bojs. Ima tih „pola gola“ vođstva, koliko je favorizuje 2:2 sa gostujućeg terena.

Iako Bojsi moraju u revanšu da napadaju, da pobede, da bi se plasirali u Ligu šampiona, to neće biti problem, po mišljenju švjacarskih medija. Komentator tiražnog Blika Alan Kunc tvrdi da je Crvena zvezda slabija od zagrebačkog Dinama, koji je pre godinu dana odneo 1:1 iz Berna, a onda kod kuće izgubio u revanšu 2:1.

Izabrane vesti

Prenosimo Kuncov komentar posle utakmice u Švajcarskoj:
Samo 2:2 protiv Crvene zvezde. Srbi su se radovali i plesali. U miks zoni su čestitali jedni drugima. To je ravno proslavi gola pre izvođenja penala. Lopta još nije u mreži. Ništa još niste postigli. A, možete sve da izgubite.

Sada je Crvena zvezda ta koja može sve da izgubi. Naravno, atmosfera na Marakani će biti zaglušujuća i oduzimaće dah. Ali, da li je ikada atmosfera postigla gol? Da li su decibeli zatresli mrežu? Nikada, koliko znam...

Na terenu na igrače Jang Bojsa takve stvari neće uticati. Neće niko bacati stvari na njih, niti će biti rasističkih povika. Teren će biti propisane dužine, trava će biti zelena, protivnik će imati isto 11 igrača, a VAR neće ni registrovati atmosferu.

Jang Bojs zna: Može da se kuva jedino sa vodom. Oni imaju stamenog golmana Milana Borjana i plejmejkera svetske klase Marka Marina. A, ostali? Odbrana? Pa, može da se slomi.

Možemo da se podsetimo prošle sezone. Startna pozicija protiv Dinama iz Zagreba je bila gotovo identična. Samo 1:1 u Švajcarskoj. Razočaravajuće. A, onda je Jang Bojs otputovao u Zagreb. I pobedio je bolji tim nego što je Crvena zvezda. Čak ni sećanja ne postižu golove. Ali, mogu da bude vredna zlata“, piše Alan Kunc.

Švajcarcima, dakle, ne manjka optimizma pred revanš. Ipak, jedno su reči, drugo su dela kada se izađe pred 50.000 navijača...

Foto: FK Crvena zvezda


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara