Mohamed Amoura (©AFP)
Mohamed Amoura (©AFP)

Amoura odmenio Bonifejsa kako dolikuje, Epen u slobodnom padu

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.10.23. | 12:19

Lider prvenstva Belgije Union Sen Žiloaz dočekuje Epen na premijeri 11. kola

Na programu je nemački trenerski duel u sudaru Union Sen Žiloaza i Epena. Ulogu stratega domaćina od ove sezone preuzeo je Aleksander Blesin, a Florijan Kofelt je od juna ove godine na strani gostiju. Međutim, ovom poslednjem se već razređuje vazduh, jer fudbaleri sa Kervegštadiona nisu uzeli ni bod u pet prethodnih kola. Posle obećavajućeg početka sezone, uglavnom sa pobedama u prvih pet rundi aktuelne kampanje u Župiler ligi, Epen je u slobodnom padu.

Plavo-žuti igraju treću sezonu zaredom u belgijskom najvišem rangu. Posle senzacionalnog povratničkog debija na vicešampionskoj poziciji i trećeg mesta u konačnom plasmanu prošle godine, domaćini su ponovo na vrhu tabele prvenstva Belgije.

Izabrane vesti

Union se u isto vreme takmiči i u Ligi Evrope. Prošle sezone stigao je do četvrtfinala drugorangiranog kontinentalnog nadmetanja, a u sadašnjem izdanju USG je počeo remijem kod kuće protiv Tuluza, pre nego što je izgubio na Enfild Roudu. Ipak, poraz od Crvenih može brzo da se ostavi po strani, pošto je Liverpul veliki favorit za osvajanje Lige Evrope. Za učešće na evropskoj pozornici briselski tim je morao da se kvalifikuje. Eliminisao je Lugano iz Švajcarske, a potom mu uzeo

Mohameda Amouru

. Alžirac je odmah napravio uticaj na igru Union Sen Žiloaza i primetno ublažio bol zbog odlaska

Viktora Bonifejsa - četiri gola u šest prvenstvenih utakmica to jasno pokazuju.

20.45: (1,23) Union Sen Žiloaz (6,50) Epen (12,0)

Ipak, sada se može očekivati da će Amoura dobiti oduška posle dva nastupa za reprezentaciju svoje zemlje, u kojima je ponovo pogodio protiv Zelenortskih Ostrva. Ali to ne bi trebalo da bude veliki problem za domaćine jer ofanziva je jaka sa igračima poput Nemca Denisa Ekerta ili Gustafa Nilsona.

Prvopomenuti napadač, koji je ove sezone već postigao pet golova u šest prvenstvenih utakmica, nedavno je bio povređen, ali postoje znaci njegovog povratka na teren.

Nilson je takođe u poslednje vreme sve bolji i bolji. Šveđanin je postigao isto toliko pogodaka u minula tri kola.

U međuvremenu, Epen je u krizi. Posle uspešne pripreme za sezonu, u kojoj su gosti savladali, između ostalog, vrhunski klub kao što je Olimpik Marselj, Pande su uspešno započele i novu kampanju Župiler lige. Ali od 26. avgusta nisu pobedile. Pet poraza u nizu pokazuje pad. S druge strane, nedavni rivali su bili veoma izazovni, poput šampiona iz Antverpena, kao i Anderlehta i Genta.

Klimava odbrana je gorući problem, pošto prima 2,2 gola po ligaškoj utakmici. U napadu, koji deluje mnogo efikasnije od defanzive, Kofelt trenutno polaže nade prvenstveno u Ajzaka Nuhu. Ovaj 22-godišnjak iz Gane najbolji je strelac kluba sa tri gola. Postigao je gol za Pande protiv Anderlehta, kao i u meču protiv šampiona Antverpena. Adut gostiju je i Miloš Pantović, dete Bajerna iz Minhena koje je prošlo sve mlađe selekcije Srbije.

-------------

Sve utakmice belgijske lige možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------

BELGIJA 1 - 11. KOLO

Petak

20.45: (1,23) Union Sen Žiloaz (6,50) Epen (12,0)

Subota

16.00: (7,50) Kortrajk (4,60) Klub Briž (1,42)

18.15: (2,35) Molenbek (3,45) Vesterlo (2,95)

20.45: (3,25) Šarlroa (3,45) Antverpen (2,20)

Nedelja

13.30: (1,53) Genk (4,20) Mehelen (6,25)

16.00: (2,75) Serkl Briž (3,35) Gent (2,55)

18.30: (3,00) Standard (3,40) Anderleht (2,35)

19.15: (2,35) Leven (3,45) Sint Trojden (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaUnion Sen ŽiloazEpen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara