©Reuters
©Reuters

Amerikanci u rasulu, finale kasnilo preko sat vremena, navijači ulazili kroz ventilacioni sistem

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 02:53

U danu kada je pokušan atentat na Donalda Trampa u SAD-u očigledno vlada opšti haos na svim poljima, finale Kopa Amerike počelo sa 82 minuta zakašnjenja

Ništa u prethodna 24 časa ne valja na tlu Sjedinjenih Američkih Država, a politička previranja prenela su se očigledno i na sportski teren. Finalna utakmica Kopa Amerike između Argentine i Kolumbije trebala je da počne u dva sata posle ponoći po srednjoevropskom vremenu, ali je zbog velikih gužvi oko stadiona, stampeda kolumbijskih navijača na neke od kapija stadiona Hard Rok i sukoba sa policijom, meč u Majamiju odlagan najpre za 02.15, zatim 02:45, a onda 03:15. Utakmica je na kraju počela u tri sata i 22 minuta posle ponoći po našem vremenu, iliti 21:22 po lokalnom.

Prema izveštajima španske Marke, više od 30.000 navijača ostalo je ispred stadiona bez karata i ogroman broj njih pokušava da uđe na zdanje koje za potrebe Kopa Amerike prima 65.000 gledalaca (za utakmice američkog fudbala kapacitet je 80.000 mesta). Šta li će tek biti na Mundijalu 2026. sa 48 ekipa, kada Amerikanci imaju ovoliko problema s turnirom koji je s organizacione strane mnogo manje kompleksan.

Izabrane vesti

Koliki je fanatizam navijača, pokazuju i snimci gde se vidi da pojedini pokušavaju da put do tribina nađu preko ventilacionih otvora stadiona. Sve vrvi od plavo-belih i žutih dresova, a pojavile su se i fotografije na kojima argentinski fudbaleri pokušavaju da uvedu svoje porodice na stadion nepovređene. Neki argentinski navijači snimljeni su kako su pokušali da iskoriste ukrasno drveće i žbunje oko stadiona kako bi se kamuflirali i dočekali trenutak kada pripadnici policije odu s tog mesta i onda pokušaju da uđu na stadion.



tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija KolumbijeKopa AmerikaKopa Amerika 2024haos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara