Amerikanci kupuju finale Lige šampiona?

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.11.19. | 10:43

Tako to ide kada je sport biznis, a biznis sport

Milioni navijača širom sveta, fudbalskih fanova, ljubitelja ove divne igre polako se suočavaju sa teškom realnošću, a to je da je naša fuca, taj najbolji prijatelj svakog klinca u proteklih 100 i više godina prerasta u nešto sasvim drugo.

Ogromna lova, marketing i ostali biznisi koji su se sjatili oko nje kao hijene oko (pre)lepe i (pre)bogate udavače polako joj uzimaju nevinost. Pare i samo pare polako od fudbala i njegovih najvećih takmičenja stvaraju mašinu za štampanje dolara koja, kao kakav cirkus obleće oko planete. A ro naravno sve zajedno vodi ka nepoznatom.

Izabrane vesti

Ali, šta je tu je. Realnost je takva, a projekcije kažu da će ova kupanje u milijardama trajati još koju deceniju pre nego što e-sportovi u potpunosti preuzmu kontrolu. Te zato već kreće ozbiljna trgovina, ne bi li se što pre izvuklo što više para. U tom duhu noćas je sa one strane Atlantika stigla informacija da UEFA planira da proda finale Lige šampiona Amerikancima, pa bi se meč za čuveni pehar 2024. održao najverovatnije u Njujorku.  Konsultacije i pregovorti su već počeli i deluje da su na dobrom putu da budu uspešni. Koliko će sve to koštati preokokeanske partnere Uefe, nije poznato, ali će definitivno biti papreno.

Inače, 2024. je odabrana zato što se već zna gde će do tada biti održane finalne borbe, pa je tako 2020. domaćin Istanbul 2021. Sankt Peterburg, 2022. Mihnen, a 2023. London. Ovo ne bi bio prvi primer izmeštanja jednog velikog fudbalskog takmičenja iz zemlje/kontinenta porekla, pošto je španska federacija već prodala svoj Superkup za narednih 10 godina Saudijcima za 180 miliona dolara.

(Foto: Starsport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara