Tacuhiro Sakamoto (©Reuters)
Tacuhiro Sakamoto (©Reuters)

Amerikanac i Japanac vode Koventri ka Premijer ligi

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.01.24. | 13:58

Nebesko-plavi vezali devet mečeva bez poraza i niz u Čempionšipu mogu da nastave ovog utorka protiv Bristol Sitija

Pošto su bili primorani da se zadovolje reprizama FA kupa u petak, Koventri i Bristol Siti će nastaviti jurnjavu za mestom u plej-ofu Čempionšipa kada se u utorak uveče sukobe u domu nebesko-plavih. Koventri je bio nekoliko minuta udaljen od napredovanja u osminu finala najstarijeg takmičenja na planeti u Šefildu protiv Venzdeja, pre nego što je primio gol za izjednačenje, dok su Robinsi kod kuće odigrali nerešeno bez pogodaka sa Notingem Forestom.

Koventri se vraća u svoju bazu u Istočnom Midlendsu u utorak uveče posle uzastopnih okršaja sa Šefild Venzdejom na Hilsborou, osvojivši tri boda u ligi i naposletku obezbedivši reprizu petog kola FA kupa.

Izabrane vesti

Susret u Jorkširu obeležio je danski vezista Viktor Torp, koji je debitovao za nebesko-plave. Novajlija iz norveškog Sarpsborga, plaćen oko 2,5 miliona evra, postigao je senzacionalan dalekometan pogodak, ali su Sove uspele da iznude nerešeno zahvaljujući kasnom izjednačenju Gasame.

Okršaj sa Mejdston Junajtedom iz šestog ranga biće nagrada ako puleni Marka Robinsa pobede u reprizi četvrtog kola početkom februara, ali za sada Koventri mora da se ponovo fokusira na Čempionšip. Domaćini uživaju u seriji od devet utakmica bez poraza u engleskom drugom nivou.

20.45: (1,80) Koventri (3,60) Bristol Siti (4,60)

Posle letnjih odlazaka Viktora Đekereša i Gustava Hamera u Sporting iz Lisabona i Šefild Junajted, nebesko-plavi su se borili da odmah nastave sa tempom u potrazi za promocijom na početku ove kampanje. Ipak, došlo do porasta forme zahvaljujući Amerikancu Hadžiju Rajtu i Japancu Tacuhiru Sakamotu, koji su omogućili Robinsovoj ekipi da dostigne nove visine poslednjih meseci.

Posle tri uzastopne pobede u ligi od Nove godine, Koventri se popeo na šesto mesto na tabeli drugog ranga, ispred Sanderlenda zbog gol-razlike, dok je zaostao samo dva poena za Vest Bromvič Albionom na petoj poziciji.

Bristol Siti je rezervisao svoje mesto u reprizi četvrtog kola FA kupa zahvaljujući remiju bez golova protiv Notingem Foresta Nuna Espirita Santa u petak uveče.

Robinsi su u velikoj meri obećavali posle niza od tri pobede u Čempionšipu tokom prazničnog perioda protiv Sanderlenda, Hal Sitija i Votforda, ali serija od četiri meča bez slavlja koja je sada na snazi zaustavila je juriš tima iz Bristola ka plej-ofu.

Kada je debitovao pošto je stigao na pozajmicu za ostatak kampanje iz Barnlija, Skot Tvajn je izvukao Bristol Siti tokom poslednje utakmice u ligi protiv Votforda, ali domaćini na Ešton Gejtu nisu uspeli da sakupe maksimum bodova i ostalo je 1:1.

Ofanzivna realizacija se pokazala kao glavni uzrok frustracije Robinsovih pristalica od početka kalendarske godine, jer je tim Lijama Meninga postigao samo tri gola u sedam mečeva u svim takmičenjima. Otud Bristol Siti zauzima 13. poziciju u drugoj ligi sa 37 bodova, šest manje upravo od šestoplasirang Koventrija.

Pošto je letos prodao ofanzivnog vezistu Aleksa Skota Bornmutu za 23 miliona evra, Bristol Siti fokusira svoj januarski posao na mlade talente koji poseduju potencijal da postanu profit u budućnosti, jer su na Ešton Gejt stigli Tejlor Gardner-Hikman i Džoš Stouks.

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI MEČEVI 29. KOLA

Utorak

20.45: (1,80) Koventri (3,60) Bristol Siti (4,60)

20.45: (1,35) Lester (5,30) Svonsi (8,00)

Sreda

20.45: (2,65) Šefild Vezdej (3,20) Votford (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipKoventriKoventri SitiBristol Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara