Žuninjo (©Reuters)
Žuninjo (©Reuters)

Amerika Mineiro istrošena, a Pouso Alegre sa potpredsednikom na klupi

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 23:05

Brazil: Zanimljiv duel igra se noćas u okviru 5. kola šampionata Mineiro

Četiri mesta vode u završnicu i borbu za pehar državnog šampionata Mineiro, i na njima sebe zamišlja Amerika MG. Otpilike svake godine Zečevi se i nađu u drugoj fazi ovog turnira, na kojem su lani igrali finale i tamo poklekli od kasnijeg osvajača Serije A Atletiko Mineira. Poslednji put kada je Amerika Mineiro prigrlila pehar državnog kralja Minas Žeraisa bilo je to 2016. i trenutno je treći najtrofejniji klub iza neprikosnovenih Atletika sa 46 i Kruzeira sa 38 titula.

Noćas Amerika MG otvara 5. rundu aktuelne kampanje Mineira gostovanjem Pouso Alegreu na Manduzau (01.30). Domaćin je u zoni ispadanja sa samo dva boda u četiri utakmice, i potrebna mu je pobeda da bi napustio zonu ispadanja. Do nje će Zmajevi pokušati da dođu bez trenera, pošto je Kleber Gaušo otpušten zbog lošeg starta tima u takmičenju.

Izabrane vesti

01.30: (5,90) Pouso Alegre (3,50) Amerika Mineiro (1,60)

Amerika stiže u Sul de Minas u potrazi za oporavkom, pošto je posrnula protiv Atletiko Mineira i pala na treću poziciju, sa sedam sakupljenih bodova. Na otvaranju kola, Zečevi jure slavlje kako bi izbegli zone 4 i, povrh svega, izvršili pritisak na rivale Atletiko Mineiro i Kruzeiro, koji su vodeći na tabeli sa 10, odnosno devet bodova. Alegre je, dakle, još bez trenera posle smene Gauša posle poraza od Demokrate. Čelnici još nisu saopštili ko će biti novi komandant sa misijom da spase ekipu i ostavi je u prvom rangu Mineira. Uz to, potpredsednik Eriberto da Kunja će biti kormilar noćas protiv Amerike MG. Zmajevi nemaju izostanke, pošto se u tim vraća Lukas Rodriges. Desni bek je bio suspendovan u prošlom kolu.

Nakon utakmice protiv Atletika, strateg Zečeva Markinjos Santos je pričao o istrošenosti tima. Posle klasika protiv Atletiko Mineira postoji velika mogućnost da će da rotira, sa postavom sličnijom alternativnom timu koji je debitovao protiv Kaldensea. Žoao Paulo i Kaseres su opcije sa strane. U odbrani, Ze Vitor i Gustavao su takođe alternative za društvo Lukasu Kalu, pošto su Eder i Maidana van terena zbog virusa korona.

BRAZIL, MINEIRO - 5. KOLO

Sreda

01.30: (5,90) Pouso Alegre (3,50) Amerika Mineiro (1,60)

19.00: (3,30) Atletik Klub (3,00) Tombense (2,25)

23.30: Kruzeiro - Demokrata

23.55: Uberlandija - Vila Nova

Četvrtak

00.30: Patrosinense - Kaldense

01.30: URT - Atletiko Mineiro

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BrazilAmerika Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara