Kristijan Pulišić (©AFP)
Kristijan Pulišić (©AFP)

Ameri po notama Kristijana Pulišića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 02:08

Kopa Amerika: SAD slavile na premijeri protiv Bolivije sa 2:0, a igrač Milana bio je u prvom planu u Dalasu

Zahuktava se Kopa Amerika. Favoriti zasad po planu. Argentini i Brazilu, koji su najbliži kruni, mogao bi da pripreti domaćin ovog takmičenja, SAD. Ameri godinama imaju mladu generaciju koja stasava sa Pulišićem, Balogunom, Veom, Mekenijem, Rejnom... Na premijeri, SAD su lako slavile protiv Bolivije sa 2:0 (2:0) na prepunom AT&T stadionu u Dalasu, na kome igra NFL tim Kaubojsi.

Jenkiji su igrali po notama asa Milana Kristijana Pulišića. Zablistao je u Borusiji iz Dortmunda, nije se snašao u Čelsiju, a „oživeo“ je karijeru u Milanu u koji je stigao prošlog leta. Njegov gol i asistencija bili su dovoljni za laku pobedu nad selekcijom iz Južne Amerike, koja je jedna od slabijih na ovom kontinentu, verovatno i najslabija.

Izabrane vesti

Ceo posao domaćin Kopa Amerike je obavio u prvih 45 minuta. Gledaoci se još nisu ni smestili na velelepnok objektu u Teksasu, a Pulišić je zatresao mrežu reprezentacije iz zemlje podno Anda. Posle kornera, sjajnom „kiflom“ kapiten Amerikanaca je matirao golmana Giljermea Viskaru i najavio prva tri boda domaćina.

Utorak, 03.00: (1,12) Brazil (9,50) Kostarika (19,0)

U finišu prvog poluvremena, napad Amera je odlično poveo Pulišić, uposlio Folarina Baloguna, a napadač Monaka je ušao u šesnaesterac i levom nogom duplirao prednost svoje reprezentacije. Tu je bio kraj nada Bolivijaca da mogu da izbegnu poraz na startu Grupe C.

U nastavku, Jenkiji su povukli ručnu, otaljali posao u Dalasu. Imali su i nekoliko šansi da povećaju prednost, ali na semaforu je na kraju bio isti rezultat kao na poluvremenu – 2:0.

Podsetimo, u Grupi C su još Urugvaj i Panama. Tim Marsela Bjelse je favorit, uz SAD, da se nađe u četvtfinalu Kopa Amerike.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

KOPA AMERIKA - 1. KOLO

Grupa C

Nedelja

SAD - Bolivija 2:0 (2:0)

/Puliišić 3, Balogun 44/

Ponedeljak

03.00: (1,30) Urugvaj (5,20) Panama (11,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa AmerikaKopa Amerika 2024reprezentacija SADKristijan Pulišićreprezentacija Bolivije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara