(© Reuters)
(© Reuters)

Ameri, kako bi bilo da kupite igrače koji donose dobre odluke? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.12.23. | 15:57

Ovi što su sad u Čelsiju uglavnom loše reaguju, što je potvrđeno u četiri situacije na gostovanju Vulverhemptonu

Potrošio je Čelsi boga oca, a još nije našao fudbalera sposobnog da pravi razliku. I deluje da neće sve dok američki vlasnici, na čelu sa Todom Bolijem, budu birali pojačanja. Navijačima se smučilo da slučaju i čitaju kako je tim mlad i da bi trebalo sačekati da stasa, jer sve što gledaju u drugoj polovini 2023, a ni pre nije bilo bolje, predstavlja horor za oči. Potvrđeno na stadionu Molinju, gde je nekadašnji prvak Engleske pokazao slabost u donošenju odluka. Trenuci, treptaji oka, to je ono što pravi razliku i na premijerligaškom nivou cene se samo oni koji brzo delaju. Čelsi protiv Vulverhemptona takve nije imao, te je pretrpeo četvrti vezani poraz na prvenstvenim gostovanjima (1:2).

Najviše usled saznanja da su njihove akvizicije, ne samo ovog leta, bile neodlučne kad se činilo da bi mogle da donesu Plavcima prednost ili kasnije izjednače rezultat, a i jedan od odlučujućih trenutaka meča 18. kola desio se usled kašnjenja i premišljanja šta da se uradi.

Izabrane vesti

Vukovi su zagrizli početkom drugog poluvremena kad je na centaršut Pabla Sarabije iz kornera reagovao Mario Lemina i glavom postigao gol tako što nije ni skočio!? A nije, jer mu je Lesli Ugočuvku koga je londonski klub platio 27.000.000 evra, dopustio da tako reaguje. Možda je i Đorđe Petrović mogao da krene odlučnije na loptu, mada i veliki broj stručnjaka na Ostrvu, uverava da je ovo više greška 19-godišnjeg Francuza.

Ko zna u kom pravcu bi meč tekao da nije bilo te greške Ugočukvua, ali spram onoga što su uradili Rahim Sterling i Nikolas Džekson predstavlja bizarnost. Sterling je bio bar u dve šanse koje je morao da realizuje. Ili je to radio dok je bio u Liverpulu i Mančester Sitiju. Najpre kontra „tri na jedan“, slična onoj u subotu veče na Enfildu, kad je upropastio priliku Čelsija da povede, jer je dugo razmišljao. Potom i situacija iz nastavka, pošto se našao u dobroj poziciji da okonča akciju i umesto da šutira iz prve, dodatnim kontaktom je dao rivalima dovoljno vremena da ga osujete.

Između ta dva Sterlingova smestio se promašeni zicer Nikolasa Džeksona. Takođe pri rezultat 1:0 za domaćina, kad se vižljastim telom provukao između dvojice čuvara, a umesto da poentira upropastio još jedan zicer, u situaciji „jedan na jedan“. Kako bi trebalo da reaguju napadači Sterlingu i Džeksonu je u nadoknadi pokazao bek!? Met Doerti je samo dovršio akciju Vulverhemptona tokom koje je nasamarena kompletna odbrana favorita, uključujući i tragikomičnu reakcju Benoe Badijašila.

To su bili samo fragmenti iz Čelsijeve igre koji svedoče o slabostima tima Maurisija Poketina. Ima ih u svim linijama tima, koji je uspeo nekako da postigne gol duboko u nadoknadi (Kristofer Enkunku na centaršut Rahima Sterlinga) susreta tokom kojeg je opet u gostujućoj ekipi, uprkos dva primljena gola toj maloj neodlučnosti kod prvog, najbolji bio Đorđe Petrović. Srpski golman je spasao bar četiri gola, neke intervencije su bile za pohvalu, ali sa ovakvim kolegama ispred sebe bolje nije mogao.



PREMIJER LIGA - 18. KOLO

Četvrtak

Kristal Palas - Brajton 1:1 (1:0)

/Aju 45+1 - Velbek 82/

Petak

Aston Vila - Šefild Junajted 1:1 (0:0)

/Zaniolo 90+8 - Arčer 87/

Subota

Vest Hem - Mančester Junajted 2:0

/Bouen 72, Kudus 78/

Totenhem - Everton 2:1 (2:0)

/Rišarlison 9, Son 18 - Gomeš 82/

Luton - Njukasl 1:0 (1:0)

/Taunzend 25/

Fulam - Barnli 0:2 (0:0)

/Odober 47, Berge 66/

Notingem Forest - Bornmut 2:3 (0:0)

/Elanga 46, Vud 74 - Solanke 50, 57, 90+3/

Liverpul - Arsenal 1:1 (1:1)

/Salah 29 - Gabrijel 4/

Nedelja

Vulverhempton – Čelsi 2:1 (0:0)

/Lemina 51, Doerti 90+3 – Enkunku 90+6/





tagovi

VulverhemptonČelsiRahim SterlingNikolas Džekson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara