Alvaro Morata (©Reuters)
Alvaro Morata (©Reuters)

Alvaro Morata: Majstor da promaši nepromašivo, razbesneo je i Pirla (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 12:15

Promašaj španskog fudbalera o kojem će se pričati

Fudbaleri Atalante su se još jednom pokazali kao tvrd orah za ekipu Juventusa, vratili su se u 12. kolu Serije A iz Torina sa bodom kući (1:1), ali sve je moglo da bude drugačije da je Alvaro Morata bio pribraniji.

Igrao se 12. minut kada su Morata i Ronaldo izbili pred Golinija, pobegli su odbrani Atalante i delovalo je da će Stara dama stići do prednosti. Španac je poslao loptu do Portugalca, ona mu se vratila nakon požrtvovane intervencije jednog od defanzivaca tima iz Bergama, imao je loptu na ivici peterca i pred sobom prazan gol. Odlučio je da šmekerski pošalje loptu u mrežu rivala petom, ali se obrukao. Traljav pokušaj završio je pored gola gostujućeg sastava, težak promašaj bivšeg napadača madridskog Reala, Čelsija i Atletika.

Izabrane vesti

Trener Bjankonera Andrea Pirlo je bio besan, sa pravom.

"Bio sam jako ljut, to je nešto što sebi ne možemo da priuštimo. Ovakve prilike mogu pogrešno da usmere utakmicu. Morate biti lucidni da biste doneli pravu odluku, a on to nije bio. Pored toga odigrao je odličnu utakmicu, desi se ponekad da ne postignete gol", izjavio je popularni Mocart.

Kjeza je potom prelepim golom doneo prednost Juventusu u prvom poluvremenu, ali je Atalanta stigla do boda zahvaljujući projektilu Frojlera iz drugog dela igre.

Morati ovakvi promašaji nisu strani, a to jako dobro znaju i navijači Čelsija. Kupili su ga Plavci od madridskog Reala leta 2017. godine za 66.000.000 evra, postigao je 16 golova u Premijer ligi za dve sezone i u januaru 2019. godine potpisao za Atletiko. Sastavljena je i kompilacija njegovih promašaja u dresu tima sa Stamford Bridža, što dovoljno govori o broju izglednih prilika koje španski reprezentativac nije iskoristio.

Od minulog leta je 28-godišnji centarfor po drugi put u dresu Juventusa, stigao je na pozajmicu sa pravom otkupa sa Vanda Metropolitana i do sada upisao tri pogotka i četiri asistencije na devet nastupa u Seriji A, dok je u Ligi šampiona postigao čak šest pogodaka na isto toliko mečeva, uz jednu asistenciju.

Bjankonere već u subotu čeka novi izazov, gostuju Parmi (20.45) u 13. kolu italijanskog šampionata.



tagovi

Andrea PirloAlvaro Morata

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara